SON DAKİKA

Kırıkkale’de Orman Haftası etkinliği

25 Mart 2016, Cuma - 16:30
KIRIKKALE (AA) - Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle okul bahçesine fidan dikti.

Dağ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, İmamoğlu Çeşmesi köyü ortaokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü İzzet Kuzucu’dan bilgi alan Dağ, daha sonra öğrencilerle okul bahçesine fidan dikti.

Etkinliğin ardından açıklama yapan Dağ, her öğrencinin mutlaka bir fidan dikerek onu yetiştirmesinin önemine işaret ederek, bu sayede bir bilinç oluşması gerektiğini söyledi.

Yörede ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Dağ, "İlçemizde de ağaçlandırma çalışmaları hız kazandı. Birçok sivil toplum kuruluşuyla devletimiz çok sayıda fidanı toprakla buluşturuyor. Bugün küçük yaştaki öğrencilerle fidan dikimi gerçekleştirdik. Öğrenciler, okul bahçesine dikimi yapılan bu fidanların bakımını yapacaklar. Diplerine sulama yaparak sahip çıkacaklar. Burada asıl önemli olan çocuklarda fidan dikme, doğayı koruma ve ağaçlandırma bilincini daha küçük yaşlarda oluşmasını sağlamaktır." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler