SON DAKİKA

Kırıkkale’de şehitler anısına 350 fidan toprakla buluşturuldu

03 Nisan 2016, Pazar - 05:12
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce "Her Şehidimiz İçin Bir Fidan Toprakla Buluşuyor" etkinliğinde 350 fidan toprakla buluşturuldu.

Kaymakam Fikret Dağ, kurum müdürleri ile ilçedeki ilk, orta ve lisede eğitim gören öğrenciler ilçe meydanında bir araya geldi. Öğrenciler, ellerinde taşıdığı büyük bayraklar ve "Her Şehidimiz İçin Bir Fidan Toprakla Buluşuyor" yazılı pankartla ilçeye bağlı Bayraktepe Mevkisi’ndeki ormanlık araziye kadar yürüdü. Burada düzenlenen programda, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra şehitler için dua edildi.

Daha sonra öğrenciler şehitler anısına 350 fidan dikti.

Öğrencilerle birlikte fidan diken Kaymakam Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen etkinliğin manevi bir atmosferde gerçekleştirildiğini söyledi.

350 şehit için fidan diktiklerini belirten Dağ, "İnşallah dikmiş olduğumuz fidanlar onların aziz hatırasına ulaşır ve onları yaşatabiliriz. Bu etkinlik sayesinde gelecek nesillere de güzel bir miras bırakmış oluruz. Etkinlik sayesinde gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi de aşılamayı amaçladık."dedi.

Öğrenciler de düzenlenen etkinlik sayesinde şehitleri yad ettiklerini ve dikilen fidanlar vesilesiyle şehitleri unutmayacaklarını kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler