SON DAKİKA

Kırıkkale’deki “usulsüz dinleme“ davası

10 Aralık 2015, Perşembe - 14:52
KIRIKKALE (AA) - Yasa dışı dinlemelerle ilgili Kırıkkale Emniyet Müdürlüğündeki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, biri meslekten ihraç edilen 7 emniyet mensubu hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, eski İstihbarat Şube Müdürü Kamil Akyıl ile meslekten ihraç edilen Olcay Kürklü’nün de aralarında bulunduğu 7 polis ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Sanıklardan Mehmet Tok, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda duruşmaya görev yaptığı Muş’tan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla katıldı.

Önceki duruşmada Emniyet Genel Müdürlüğünden talep edilen evrakların aslı, sanık ve avukatları tarafından incelendi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında eski İstihbarat Şube Müdürü Akyıl, polis memuru Mustafa İnaltun ve emekli polis memuru Şükrü Erkoca’nın tutuklanmasını, bu sanıklar hakkında örgüt kurma suçundan suç duyurusunda bulunulmasını ve Akyıl’ın kamu davasının düşürülmesini talep etti.

Müşteki avukatları da bütün tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasını istedi.

Mağdur ve müştekileri usulsüz dinlediği iddia edilen sanıklardan Kamil Akyıl, suçlamaları kabul etmedi. Yaptığı işlemlerde bir suç unsuru oluşmadığını savunan Akyıl, kendine verilen yetkiler doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, beraatini talep etti.

Sanık avukatları da emniyet mensuplarının beraatlerine karar verilmesi ve bir sonraki celsenin gizli yapılması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrollerinin devamına, sanıkların tutuklanmalarına ilişkin talebin hükümle değerlendirmesine ve duruşmanın 21 Ocak’a ertelenmesine karar verdi.

Sanıklar hakkında, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, o dönem MHP Kırıkkale 1. sıra milletvekili adayı ve eski il başkanı Seyit Ahmet Göçer ile bazı emniyet personelini usulsüz dinledikleri iddiasıyla, "Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler