SON DAKİKA

“Kırklareli Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri“ başladı

18 Mayıs 2018, Cuma - 03:25
KIRKLARELİ (AA) - 9. Kırklareli Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri, kortej yürüyüşüyle başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç ile vatandaşlar, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan Yayla Mahallesi’ndeki şenlik alanına yürüdü.

Renkli görüntülerin sahte olduğu kortejde, faytondan vatandaşlara üzüm dağıtıldı. Kortejin Yayla Mahallesi’ne gittiği sırada faytona bağlı atın, bayırda zorlanması ile zaman zaman panik yaşandı.

Belediye Başkanı Kesimoğlu, Yayla Meydanı’nda yaptığı konuşmada, 9. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nin kent için çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Kırklareli’nin geçmişte üzüm açısından çok önemli bir kent olduğunu ifade eden Kesimoğlu, bu tür gelenekleri yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Festivalin uluslararası boyutlara taşınması için gayret gösterdiklerini anlatan Kesimoğlu, ’’Festivalimizde üreticilerimiz yıl boyunca ürettiklerini ürünleri sergileyerek aynı zamansa satışa sunuyor. Şenliklerimizin üzüm tadında geçmesini temenni ediyorum. Geleneklerimiz çok güzel. Bu geleneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması çok güzel." diye konuştu.

Kentin 17. yüzyılda sahip olduğu 20 bin dönüm ekili bağların zamanla azaldığını vurgulayan Kesimoğlu, bağ alanlarının artmasını da arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç ise üzüm kenti Kırklareli’nde şenliklerin en iyi şekilde kutlandığını söyledi.

- Üzüm dağıtımında izdiham yaşandı

Konuşmaların ardından vatandaşlara yaklaşık 2 ton üzüm dağıtıldı. Bu sırada izdiham yaşanırken, Belediye Başkanı Kesimoğlu, vatandaşları uyardı.

Vatandaşlar, acele edilmemesi yönündeki uyarılara rağmen 2 ton üzümü tezgahtan yaklaşık 10 dakikada aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler