SON DAKİKA

Kızılay Meydanı’nda “demokrasi nöbeti“ sürüyor

30 Temmuz 2016, C.tesi - 15:28
ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini belirterek, "Millet gereğini yaptı. Bundan sonra da gereğini yapmak bizlere düşüyor. Sizler yanımızda olduğunuz müddetçe bu FETÖ, bu hainler, bu vicdansızlar, adalet, hukuk ve milletin karşısında elbetteki hesabını verecekler. Haktan hukuktan ayrılmadan attıkları her kurşunun hesabını soracağız." dedi.

Kızılay Meydanı’nda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Tüfenkci, 15 Temmuz akşamı silahların ve tankların önüne çıkan vatandaşların demokrasi kahramanı olduğunu vurguladı.

Tüfenkci, darbe girişimine karşı halkın büyük bir direniş gösterdiğini ifade ederek, bu denli bir mücadelenin dünyada çok nadir görüldüğünü söyledi.

FETÖ’nün bütün uzantılarına karşı en etkin şekilde mücadele edeceklerinin altını çizen Tüfenkci, "Bundan sonra milletin iradesi dışında hiçbir şey olmayacağını bu meydandan herkese haykırıyorum. Tankları, topları milletin üzerine sürenler, milletin iradesine ipotek koymaya çalışanlar, gasp edenler, en ağır cezaya çarptırılacak. Millet gereğini yaptı bundan sonra da gereğini yapmak bizlere düşüyor. Sizler yanımızda olduğu müddetçe bu FETÖ, bu hainler, bu vicdansızlar adalet, hukuk ve milletin karşısında elbetteki hesabını verecekler. Haktan hukuktan ayrılmadan attıkları her kurşunun hesabını soracağız." diye konuştu.

- Tüfenkci vatandaşlara helva dağıttı

Bakan Tüfenkci, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği tarafından düzenlenen ahi helvası ikram etkinliğine de katılarak, vatandaşlara helva dağıttı. Tüfenkci, basın mensuplarının soruları üzerine, "Esnaflarımız 15 Temmuz’dan itibaren meydanları doldurmaya başladılar. Gündüz dükkanları açık tuttular gece de meydanlarda nöbet tuttular." ifadelerini kullandı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler