SON DAKİKA

KKTC’nin kuruluşunun 34. yıl dönümü

21 Temmuz 2018, C.tesi - 20:55
LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 34. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tebrikleri kabul etti.


Kabule Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Yüksek Mahkeme Bakanı Narin Ferdi Şefik, bakanlar, milletvekilleri, kurum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, daha sonra Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde devam etti. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Anıt Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün 34. yaşına ulaştı. Senin ilke ve düşüncelerini hiçbir zorlama olmadan gönülden benimsemiş Kıbrıs Türk halkı, bu topraklarda kökleşerek güvenli bir gelecek kurma mücadelesini sürdürmektedir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak gelişme mücadelemiz devam ederken bir yandan da senin 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilken doğrultusunda uğraşlarımızı sürdürmekteyiz. Bu düşüncelerle tüm halkımızla manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kasırga da şu notu düştü:

"Aziz Atatürk, Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadelesinin en değerli eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Kıbrıs Türklerinin kararlı mücadeleleri sonucunda aziz şehitlerimizin canları ve kanları pahasına kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kalkınmasını, gelişmesini, güçlenmesini sürdürmektedir. Bizlere emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti bugün olduğu gibi gelecekte de Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi yanında olmaya ve onlara her alanda desteklemeye devam edecektir. Ruhun şad olsun."

KKTC'nin 34. kuruluş yıl dönümü için Girne, İskele, Gazimağusa ve Güzelyurt'ta da törenler düzenlendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler