SON DAKİKA

“KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara“ buluşması

24 Nisan 2017, Pazartesi - 06:45
İZMİR (AA) - Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Necati Yeniaras, 2016 yılında KOBİ’lere ihracat alanında 33 milyar dolar destek sağladıklarını 2017 yılında ise bunu yüzde 21 artırdıklarını söyledi.

Yeniaras, Finansal Kurumlar Birliği tarafından ekonominin yapı taşlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği "KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşması çerçevesinde Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen panelde, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 3. şehrinden birinin İzmir olduğunu aktardı.

İzmirdeki firmaların kullandığı kredilerin çoğunlukla kimya ve tarım alanında olduğu bilgisini paylaşan Yeniaras, "KOBİ’lere ihracat alanında 2016 yılında toplam 33 milyar dolar destek sağladık. 2017 yılında ise bu desteğimizi yüzde 21 artırdık." dedi.

Finansal Kurumlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin ise KOBİ’lerin ülke ekonomisinin belkemiğini oluşturduğunu belirterek "Ekonomimizin olağanüstü dönemden geçtiği bu dönemlerde bize büyük işler düşüyor. Bu yüzden Finans Kurumlar Birliği olarak böyle bir proje başlattık. Projede KOBİ’lerle ilgili destek programlarını konuşup tartışmak üzere önemli şehirlerimizde toplantılar yapıyoruz." dedi.

- "Türkiye’nin avantajı genç nüfustur"

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Türkiye’nin eğitim sistemine işaret ederek, genç nüfusun avantajlarına değindi. Yorgancılar, "Türkiye’nin en avantajlı olayı genç nüfusumuzun olması. Burada meslek liselerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Sistemi yeni baştan kurduracak olursak önce nitelikli eğitim, ardından KOBİ Bakanlığı ve KOBİ kanunları geliyor." diye konuştu.

Ege Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güler da Ege Serbest Bölgesi’nin 2016 yılında dolar bazında yüzde 3,7 büyüdüğünü aktardı.

Panele katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir’in Türkiye’nin, en önemli tarım şehri olduğunu, bu sektörde ilkleri gerçekleştirdiğini kaydetti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler