SON DAKİKA

Kolombiya’daki Özel Barış Hukuku

25 Eylül 2018, Salı - 16:35
BOGOTA (AA) - Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, barış anlaşmasının uygulamaları kapsamında Özel Barış Hukuku (JEP) yargıçlarından 30'unu belirledi.

Santos, başkent Bogota'daki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'da yargıçlar için düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmada, bu görevlilerin Kolombiya'da iç çatışmada affedilemeyecek suçlar işlemiş kişileri yargılayacağını bildirdi.

JEP'in yargıçlarının belirlenmesini "ülkenin yarım yüzyıldan fazla sürmüş savaşının yaralarına neşter vurmak" olarak niteleyen Santos, yargıçlara hitaben, "Sizler dünyaya, barışı aramanın mümkün olduğu örneğini vereceksiniz. Eski ve bir o kadar iğrenç bir çatışmanın telafi edilmesini, insanoğlunun savaşın bitmesi için çağrıda bulunmasını ve insanlığın iyimserliğe, anlayışa, diyaloğa ve aşka alan açmasını dünyaya göstereceksiniz." ifadelerini kullandı.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile yapılan anlaşmanın uygulamalarından olan JEP'in yeni yargıçları, çatışmalarda işlenen savaş suçları ile insanlığa karşı suçları ortaya çıkaracak ve FARC, paramiliter güçler ile devlet unsurlarından bu suçları işleyen kişileri yargılayacak.

Devlet Başkanı Santos'un toplam 51 yargıç bulunacak JEP'e 21 ismi daha ataması bekleniyor.

JEP, Kolombiya Kongresindeki uzun görüşmelerin ardından geçen yıl 30 Kasım'da onaylanmıştı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler