SON DAKİKA

Konya’nın ilçelerine eğitim desteği

26 Eylül 2016, Pazartesi - 17:36
KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 31 ilçede ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit ve gazi çocukları ile öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı olan öğrencilere eğitim yardımlarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 600 bine yakın öğrencisiyle eğitim şehri olan Konya’da öğrencilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Eğitime desteklerinin artarak devam edeceğini belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"2004 yılından bu yana öğrencilere eğitim yardımlarını sürdürüyoruz. Bugüne kadar 77 bin 42 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisini destekledik. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Konya merkez ve ilçelerde 15 bin 864 öğrenciye eğitim yardımı yaptık. Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza giren 31 ilçemize de eğitim yardımlarımızı yaygınlaştırdık. Yardımlarımızdan Konya il sınırları içinde ikamet eden şehit ve gazi çocukları ile öksüz, yetim, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli, anne-babası resmen ayrı, TEOG sınavına göre Türkiye genelinde yüzde 0,1’lik dilime giren öğrenciler yararlanıyor. Bundan sonra da eğitime yönelik çalışmalarımız ve destekler devam edecek."

Akyürek, Büyükşehir Belediyesinden eğitim yardımı alacak öğrencilerden başvuru için öğrenci belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi ile durumlarını belirten diğer belgelerin talep edildiğini belirterek, başvuruyu internetten yapacak merkez ilçe öğrencilerinin evraklarını 21 Ekim’e kadar KOMEK Alaaddin Kurs Merkezindeki Eğitim Destek Bürosuna, diğer ilçelerde ikamet eden öğrencilerin ise okul müdürlüklerine vereceğini bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler