SON DAKİKA

KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan güneş tarlalarını inceledi

28 Haziran 2016, Salı - 12:12
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi kapsamında kurulan güneş tarlalarında incelemelerde bulundu.

KOSB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Nursaçan, yenilenebilir enerji kaynakları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payının gün geçtikçe daha da arttığını ifade etti.

Özellikle son yıllarda Türkiye’nin enerji sektöründe büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ve sektörün iyileştirilmesi adına birçok çalışma yapıldığını belirten Nursaçan, şunları kaydetti:

"Dünyada ve ülkemizde artan teknolojik gelişmelerle birlikte güneş enerjisinin geleceği oldukça parlak gözüküyor. Bu nedenle Kayseri OSB de güneşe dümen kırarak GES yatırımlarına azami önem ve öncelik gösteriyor. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faal durumda olan santral 7 MW kurulu gücü ile hizmet veriyor. Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali ortalama 8 milyon 760 bin kilovatsaat elektrik üretimi ile 2 bin 647 kişinin günlük hayatında konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi alanlarda ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisini karşılayabilecek kapasitede. 27 MW’lik kuruluş aşamasında olan ek santralin çalışmaları ise hızla devam ediyor. Yine mevcut proje kapsamında 11 MW’lık bölüm de yap-işlet-devret modeli ile kullanıma hazırlanıyor. Geleceğin enerji kaynağı projesinin tamamlanması ile yaklaşık olarak 45 MW kapasiteli Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali enerjide dışa bağımlılığımızın azalmasına da katkıda bulunacak."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler