SON DAKİKA

KSÜ’de mezuniyet töreni

26 Mayıs 2016, Perşembe - 04:18
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde 7 bin öğrenci, okullarından mezun olmanın heyecanını yaşadı.

12 Şubat Stadyumu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, KSÜ Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerinin 24 yıldır değişimin ve gelişimin adresi olma anlayışı içinde eğitim ve öğretim hizmeti sunduğunu söyledi.

Gençlerin öz güveni ve azminin bu ülke için teminat olduğunu belirten Deveci, şunları kaydetti:

"Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun ikliminden ilan ediyorum ki burada gençlik, devraldığı mirasın omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir."

Deveci, mezun olan gençlere bir öğüt vermek istediğini ifade ederek, "Size gelen evrakı okumadan imzalamayınız. Vatandaşı kapıda bekletmeyin. Önemli konularda acele etmeyin biraz zamana bırakın düşünün. Ayaklarınız yere basmadan medyatik olmayın." dedi.

Öğrencilere, Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı izlemelerini tavsiye eden Deveci, Aziz Sancar’ın "Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir ben çalışmaya inanıyorum." sözünü hatırlattı, bu yüzden gayretin kadere aşık olduğunu ifade etti.

Dönem birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rabia Kozan Biçici ile KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Eren Aşçı da törende birer konuşma yaptı.

Daha sonra Biçici ile Deveci, okulun yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından Biçici’ye, Deveci ile Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru tarafından plaket ve ödülü verildi.

Bölümlerinde birinci olan öğrencilere de Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ve rektör yardımcılarıyla dekanlar tarafından ödülleri verildi.

Öğrencilerin ailelerinin stadyumu doldurduğu tören, öğrencilerin havaya kep atmasıyla son buldu.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler