SON DAKİKA

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:

17 Haziran 2018, Pazar - 17:05
NEVŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Hiç şüpheniz olmasın ki bunların kullanım tarihi geçtiği zaman, affedersiniz kullanılmış bir mendil gibi arkalarındaki ağa babaları tarafından çöp tenekesine atılacaklar. Ne PKK'nın ne de DEAŞ'ın adını duyacağız. Aynen bugün ASALA'nın adını duymadığımız gibi." dedi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 54'üncü Ulusal, 28'inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Ektinliklerine katılan Kurtulmuş, ardından Hacı Bektaş Veli'nin türbesini ziyaretinde dua etti.

Ziyaret sonrası jandarmaya ait sosyal tesislerde Van'dan gezi için gelen şehit aileleri ve gazilerle buluşan Kurtulmuş, terörle mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin milletin Allah'a ve bayrağa bağlılığının, vatana sevgisinin somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bu milletin tarihte çok şehit verdiğini dile getiren Kurtulmuş, Anadolu'daki her bir ailede şehit ve gazi hikayesi olduğunu belirtti.

Dedesinin de 7 cephede savaşan gazi Osmanlı subayı olduğunu anlatan Kurtulmuş, dünyanın neresine gidilirse gidilsin, bir şehitlik bulunduğunu kaydetti.

Bakan Kurtulmuş, son zamanlarda Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynadığına, emperyalist çetelerin Türkiye üzerinde birçok oyun tezgahladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Siz zannediyormusunuz ki bu PKK denen terör çetesi, gücü kendisine ait olan bir çetedir. Hiç de öyle değil. Bunlar bu kadar silahı nereden buluyor? 40 senedir PKK'nın eline her türlü imkan ve silah veriliyor. El bebek, gül bebek dünyanın birçok sözde modern ülkesinde destekleniyor. Birçok Batı ülkesinde sanki legal bir partiymiş gibi büroları var, arkaları sıvazlanıyor. Siyasi, lojistik ve silah desteği veriliyor. Aynı şekilde Türkiye'nin başına bela olan DEAŞ denilen çete nasıl oluştu? Hiç şüpheniz olmasın ki bunların kullanım tarihi geçtiği zaman, affedersiniz kullanılmış bir mendil gibi arkalarındaki ağa babaları tarafından çöp tenekesine atılacaklar. Ne PKK'nın de DEAŞ'ın adını duyacağız. Aynen bugün ASALA'nın adını duymadığımız gibi. ASALA bir zamanlar Türkiye'nin başına bela olmuştu, kullandılar, kaldırıp attılar. Bunları da atacaklar ama yazık değil mi? Bu memleketin 40 yılını PKK denilen terör örgütüyle maalesef heba ettiler, 40 bini aşkın insanımız öldü, Türkiye'nin 1,5 trilyon dolar parası bu mücadelede gitmiş oldu."

Aynı oyunun Suriye ve Irak'ın kuzeyinde de oynanmaya çalışıldığına değinen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şimdi aynı şeyi Suriye ve Irak'ın kuzeyinde uygulamaya çalışıyolar. Bu oyunu yine Türkiye olarak biz bozacağız. Bir asır evvel bu coğrafyayı lime lime ettiler, Osmanlı'nın içinden 30'un üzerinde devlet çıkardılar. Ne oldu? Bu ayrılan devletlerden bir tane söyleyin ki eskisine göre daha iyi oldu. Balkanlar hala dikiş tutmuyor. Hala Ortadoğu'da bir düzen sağlanamıyor. Şimdi bir kere daha lime lime etmeye çalışıyorlar. Daha fazla bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar. Kimi nerede nasıl kullanmaya çalışırlarsa öyle kullanıyorlar. Bu oyunu bozacak tek ülkenin de Türkiye olduğunu biliyorlar. O yüzden PKK ile DEAŞ ile yetmiyor FETÖ ile yükleniyorlar. Kim bilir önümüzdeki dönemde kimleri çıkaracaklar. Bunlara karşı tek gücümüz birliğimiz, beraberliğimizdir. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Bu oyunları bozacağız."

Şehit ailelerini her zaman şehitlerin bir emaneti olarak gördüklerini vurgulayan Kurtulmuş, yöneticiler olarak her zaman yanlarında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Şehit aileleri, konuşmanın ardından Bakan Kurtulmuş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler