SON DAKİKA

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:

22 Eylül 2018, C.tesi - 01:20
BURDUR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'yi 2017'de 32,4 milyon turistin ziyaret ettiğini belirterek, "Rekor 2014 yılındaydı. Bu yıl, 2014 yılını zorlayacağımızı, hatta geçeceğimizi ümit ediyorum. 38 milyona yakın turist hedefimiz var, bunun 30 milyar dolara yakın gelir bırakmasını ümit ediyoruz." dedi.

Açılış ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur'a gelen Kurtulmuş, öncelikle valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Şerif Yılmaz ile bir süre görüştü.

Bakan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, yoğun bir program yaptıklarını belirterek, temellerini attıkları üniversite camisinin kısa sürede tamamlandığını ifada etti.

"2016- 2017'de neredeyse dip yapmış turizm sektörümüzün 2017'de olağanüstü büyük bir hızla dönüş yapmış olması, yeniden eski rakamlarına doğru yükselmiş olması sevinç vericidir." diyen Kurtulmuş, 2017'de 32,4 milyon turistin Türkiye'ye geldiğini ve yaklaşık 26 milyar dolar turizm geliri elde ettiklerini kaydetti.

Turist sayısında rekorun 2014'te olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu yıl, 2014 yılını zorlayacağımızı, hatta geçeceğimizi ümit ediyorum. 38 milyona yakın turist hedefimiz var, bunun 30 milyar dolara yakın gelir bırakmasını ümit ediyoruz. 2018 yılıyla ilgili olarak gerek Almanya'da gerek İngiltere'de, Rusya'da, Ukrayna'da ve diğer ülkelerden geri dönüşler fevkalade iyidir. Ortalama geçen yıla göre erken rezervasyonlarda yüzde 40 itibarıyla bir artış var. Bu da önümüzdeki sezon iyi bir turizm sezonunu geçireceğimizi ortaya koyuyor."

- "Dünyanın arşivi Türkiye"



Türkiye'nin dünyanın en büyük, en zengin arşivi, kütüphanesi olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Anadolu topraklarının her tarafında onlarca iz bırakan büyük medeniyetler olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, "Çanakkale'de Troya yılını başlattık. Hem Troya'nın hem de Türkiye'nin tanıtılması için gayret edeceğiz ve her yıl Anadolu'daki başka bir varlığın üzerinden dünyaya Türkiye'nin tanıtılmasını sağlayacağız." dedi.

Türkiye'nin önemli eserleri olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bazı çevrelerin, Türkiye düşmanlığı, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı gerekçeleriyle Türkiye'yi hedef tahtası haline getirmiş olduğu bir ortamda, bizim zenginliklerimiz, tarihi birikimlerimiz üzerinden iyi bir Türkiye algısı oluşturulması ve İslam karşıtlığı akımların bertaraf edilmesi için de bunu bir yumuşak güç olarak kullanmayı hedefliyoruz ve kullanıyoruz. Türkiye mevcut ekonomik ve siyasi istikrarını sürdürdükçe her alanda atılım yapacaktır. Teknolojide, ekonomide, siyasette, uluslararası ilişkilerde, turizmde, her alanda Türkiye çok daha güçlü bir ülke olarak ileriye gidecektir. Türkiye güçlendikçe sözünün değeri, gücü de artıyor."

Kurtulmuş, 2017 yılında gerçekten Türkiye'nin rol belirleyici, uluslararası ilişkilerde sonuç alıcı birtakım müdahaleleri ve adımları olduğunu belirterek, Kuzey Irak'taki referandumu, Kudüs konusundaki gösterdiği başarıyı anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler