SON DAKİKA

Kulüplerin yeni kamp adresi Afyonkarahisar

14 Ekim 2017, C.tesi - 10:00
AFYONKARAHİSAR (AA) - HAYATİ İKİZOĞLU - Spor yatırımları kapsamında 2013’te hizmete açılan Afyonkarahisar Spor Kompleksi, yeni sezon hazırlıkları için uygun çalışma ortamı arayan birçok futbol kulübüne ev sahipliği yapıyor.

Kaliteli konaklama imkanları ve yazın uygun iklim şartları ile kulüplerin tercihi olan ve şu ana kadar başta TFF 1. Lig ekipleri olmak üzere yaklaşık 30 takımı ağırlayan tesislerde, ligler başlayana kadar toplam 60 civarında yerli ve yabancı ekibin çalışma yapması bekleniyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentin spor alanlarının yanında hava şartları ile de yaz kampı için çok uygun bir yer olduğunu söyledi.

İlin termal turizm açısından ülkenin en önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkati çeken Çoban, son yıllarda yapılan yatırımlarla spor turizminde de iddialı konuma gelmeye başladıklarını vurguladı.




- "Her türlü sporu yapma imkanı bulunuyor"




Özellikle yaz kampları için her branştan kulüplerin kamp yapacağı, turnuvaların gerçekleştirileceği büyük bir spor merkezi yapmak amacıyla yola çıktıklarını anlatan Çoban, "2013 yılında bu tesisi ilimize ve Türkiyemize kazandırdık. Spor kompleksimizde 14 futbol sahası, 4 kapalı spor salonu var, bir yarı ve bir de tam olimpik yüzme havuzu, güreş eğitim merkezi, atletizm sahası, açık ve kapalı tenis kortları var. Yani burada her türlü sporu yapma imkanı bulunuyor." diye konuştu.

Geçen yıl kente kazandırdıkları motokros pistinde Türkiye Motokros Şampiyonası’nı yaptıklarını hatırlatan Çoban, 2018 Dünya Motokros Şampiyonası’nı da Afyonkarahisar’da gerçekleştirmek için girişimde bulunduklarını aktardı.

Çoban, termal turizme bağlı olarak ilde otel kapasitesinin üst düzeyde olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burası yazın hava sıcaklığı ve nem oranının düşük olduğu bir bölge. 14 futbol sahamız Türkiye’deki antrenman sahaları arasında kalite, tesis ve zemin olarak en iyiler arasında. Tesis kalitemiz en üst seviyede yer alınca spor kulüplerimizin tercihi Afyonkarahisar oldu. Özellikle yaz hazırlık kamplarında rakipsiziz diyebiliriz."




- Katar’dan takımların gelmesi bekleniyor




Tesislerin sorumlusu İbrahim Yılmaz, kulüplerden yoğun talep gördüklerini, şu ana kadar 30 takımın hazırlıklarını Afyonkarahisar’da yaptığını bildirdi.

Yaz döneminde 60 civarında takımın tesislerini tercih etmesini beklediklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hazırlıklarını tamamlayanlar, çalışmalarını sürdürenler, ikinci ve üçüncü kamp dönemi için gelecek olanlar var. TFF 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor, Balıkesirspor, Altınordu, Manisaspor ve Denizlispor kamp dönemini burada geçirdi. TFF 2. ve 3. Lig ekipleri de buradalar. Tüm takımlar tesislerimizden çok memnun. Yurt dışından da gelenler oldu. Türkmenistan ve Belçika gibi ülkelerden birkaç takımı bu yıl ağırladık. Önümüzdeki yıllarda bu takımların sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Yine bu ay içerisinde Katar’dan 3-4 takımın ilimize gelmesini bekliyoruz. Gelen tüm takımları en iyi şekilde misafir etmek için çabalıyoruz."




- Eroğlu: "Bizi en iyi şekilde ağırlıyorlar"




TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Afyonkarahisar’ın tesis ve ilkim anlamında avantajlara sahip olduğunu anlattı.

Burada ilk defa kamp yaptıklarını belirten Eroğlu, "Büyük bir hazırlık ve çaba olduğunu görüyoruz. Afyonkarahisar’da böyle tesislerin olması Türk sporu adına çok güzel. Afjet Afyonspor’un TFF 2. Lig’e çıkması şehirde spor anlamında belli bir hareketlilik oluşturmuş. Buradaki tesislerin geniş olması birçok takımın kamp için tercih etmesini sağlayacaktır ama tesislerin yapımı gibi organizasyonun da iyi olması önemli. Tesis için emek sarf edenler büyük fedakarlık gösteriyorlar ve bizi en iyi şekilde ağırlıyorlar." ifadelerini kullandı.




- Karafırtınalar: "Saha şartları çok iyi"




Yeni sezon hazırlıkları için Afyonkarahisar’ı tercih eden TFF 1. Lig ekiplerinden Manisaspor’un teknik direktörü Sait Karafırtınalar da kentin tesis ve iklim açısından uygunluğuna işaret ederek, "Burada ilk kez kamp dönemi geçiriyoruz. Tesisler ve imkanlar güzel, saha şartları çok iyi. Otellerin yakın olması da gayet iyi. Biz de bu güzel ortamda lige hazırlanmak istedik." değerlendirmesinde bulundu.




- Bektaş: "Tesislerin yakın olması büyük avantaj"




Ümraniyespor Teknik Direktörü Bayram Bektaş ise yeni sezon hazırlıkları ikinci etabı için Afyonkarahisar’a geldiklerini dile getirerek, "Hazırlık çalışmalarında daha çok maç yapabilmek için burayı seçtik. Çok güzel bir tesis. Hava çok güzel. Tesisler kamp için uygun. Konaklama yeri ile tesislerin yakın olması büyük avantaj." dedi.

Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek de, antrenman sahaları, otel ve hava şartlarının uygun olmasının kendilerini memnun ettiğini bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler