SON DAKİKA

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuyan kazanacak

22 Mayıs 2017, Pazartesi - 15:54
İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve TRT’nin işbirliğiyle hazırlanan, "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması", Ramazan ayı boyunca TRT 1 kanalında yayınlanacak.

İlk bölümü 26 Mayıs’ta, finali ise Kadir Gecesi’nde ekranlara gelecek yarışmanın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışacak.

Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışırken, hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, "Kadir Gecesi" yayınlanacak büyük finalde yer alacak.

Programın Sunuculuğunu DİB Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise "80’ler" dizisinin oyuncularından Hacı Ali Konuk üstlenecek.

- Büyük ödül 50 tam altın




Yarışmanın jüri koltuğunda İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin otururken, hafta finallerinde program baş danışmanı DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de konuk jüri olarak bulunacak.

"Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nda, tüm katılımcılara 1 tam altın, gün birincilerine 3 tam altın ve hafta birincilerine 5 tam altın hediye edilirken, yarışmanın finalinde birinciye 50, ikinciye 20, üçüncüye ise 10 tam altın ödül verilecek.


Yarışmacıların, Selatin Camilerinin imamları rehberliğinde hazırlandığı program, 23.30’da TRT 1 ekranlarında takip edilebilecek.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler