SON DAKİKA

Kurban Bayramı’na doğru

20 Mart 2018, Salı - 07:40
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, kurban etlerinin büyük değil, yemeklik küçük parçalar halinde saklanması gerektiğini bildirdi.

Demirbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı’nda kesilen etlerin en ideal ve doğru şekilde saklanması gerektiğini, etlerin buzdolabı poşetlerine veya yağlı kağıtlara sarılarak derin dondurucularda veya buzdolabının buzluk kısmında saklanmasının daha sağlıklı olacağını belirtti.

Kesilen etlerin korunması ve saklanmasının insan sağlığı açısından önemli olduğuna dikkati çeken Demirbaş, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kurban Bayramı’nda kesilen etler, tüketim sağlığı için büyük parçalar halinde değil, yemeklik küçük parçalar halinde saklanmalı. Yemeklik küçük parçalara ayrılan etler de tüketimi ve uzun ömürlü olması için de buzluklarda saklanmalıdır.

Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede istenirse birkaç hafta, -18 derece ise derin dondurucularda daha uzun süreyle saklanabilir. Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı ’mikroorganizmalar’ için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. "

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler