SON DAKİKA

“Kurtuluş Savaşı’nda Samsun, 15 Temmuz’da Marmaris“

15 Temmuz 2017, C.tesi - 02:51
MUĞLA (AA) - Muğla Valiliği tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’nün darbe girişimi sırasında kaldığı ve suikast girişimi düzenlenen otelde, şehit aileleri ve gaziler için akşam yemeği organize edildi.

Siteler Mahallesi’ndeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi kaldığı Yazıcı Turban Otel’de düzenlenen programa, Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, yetkililer, şehit aileleri, gaziler ve FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in anne ve babası katıldı.

Programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim ve mevlidi şerif okunup dualar edildi.

15 Temmuz’un kahramanlarından Ömer Halisdemir’e mektup konulu yarışmada Muğla birincisi olan Tuana Öztürk, yazısını okurken şehit yakınları, gaziler ve davetliler gözyaşlarına hakim olamadı. 15 Temmuz konulu şiir yarışmasında ilçe birincisi olan Mücahit Polat da şiirini okudu.

Vali Esengül Civelek, etkinlikte yaptığı konuşmada, şehit ailelerine, gazilere müteşekkir olduklarını, aziz şehitlerin kutsal emanetlerinin kendileri çok kıymeti ve önemi bulunduğunu söyledi.

Şehit aileleri ve gazilerle her zaman her yerde bir arada olmanın, kendileri için şeref ve görevlerin en yücesi olduğunu dile getiren Civelek, "Bu aziz vatan, şehitlerimizin ve gazilerimizin bize mirasıdır. Şehitlerimizin hatırasını sonsuza dek yaşatmak hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Bizler, tarihi şan ve zaferlerle dolu, bu güzel vatan için kanlarıyla canlarıyla nice destanları yazan milletin evlatlarıyız. 15 Temmuz gecesi de destan yazdık." dedi.

Civelek, 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişimine karşı millet olarak tek yürek olduklarını, bu davranışla da dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyerek kahraman mücadeleyi tarihe altın harflerle yazdırdıklarını vurguladı.

15 Temmuz’da, şanlı diriliş destanı yazıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde milletçe hain darbe girişimini bozguna uğratıp demokrasi zaferine dönüştürdüklerini anlatan Civelek, şunları söyledi:

"Kurtuluş Savaşı’nda Samsun’un nasıl özel bir yeri varsa 15 Temmuz destanında da Marmaris’in çok anlamlı özel bir yeri vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihe geçen çağrısıyla şanlı direniş, şanlı demokrasi direnişi Marmaris’ten başlatılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda Samsun, 15 Temmuz’da Marmaris."

Civelek, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, demokrasi ve geleceğe sahip çıkmak için verilen mücadelede şehitler verildiğini, gaziler olduğunu hatırlatarak, "O gece Marmaris’te de iki polis kardeşimiz en yüce makam şehitlik mertebesine erişti. Şehitlerimiz unutulmayacak, unutturulmayacak. 15 Temmuz unutulmayacak, unutturulmayacak. Her bir şehidimiz zihinlerimizde ve yüreklerimiz de canlı kalacaktır. Hatıralarına da sonsuza dek sahip çıkacağız." diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise 15 Temmuz’da meydanda olanların, tankların karşısında dik duranların o gün bir tarih yazdığını vurguladı.

15 Temmuz gecesi yaşananların bir sene sonra daha iyi anlaşıldığını dile getiren Öztürk, "Bu toprakların çocukları olarak her zaman yiğitler yetiştirdik. Şehit ve gazilerimiz, onların çocukları olduğu sürece bayrağını, milletini seven, bayrağa ve millete aşık olan evlatlar olduğu sürece ne kadar hain olursa olsun, her türlü zorluğu yenecek güce sahibiz. Bu yurt bizim yurdumuz. Biz hep dik durduk, ne bayrağımızı indirdik ne ezanı dindirdik." ifadesini kullandı.

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş da şehit ve gazilere layık vatan evladı yetiştirmenin herkesin boynunun borcu olduğunu kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler