SON DAKİKA

Kuveyt’teki Yemen müzakereleri

28 Mayıs 2016, C.tesi - 19:36
KUVEYT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed’in, hükümetin heyetinin güvenlik ve siyasi konulara dair çözüm önerisini Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyete sunduğu bildirildi.


Müzakerelere yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ahmed, Husi ve Salih’i temsil eden heyetle yaptığı görüşmede, hükümet heyetinin güvenlik ve siyasi konulara dair çözüm önerilerini sundu.


Ahmed ile heyet arasında gerçekleşen görüşmede, militanların şehirlerden çekilmesi, ağır silahlarını devlete teslim etmesi ve uzlaşı hükümetinin kurulmasının önünü açacak siyasi diyaloğu başlatma gibi konuları ele alındığı ifade edildi.


Salih yanlılarını görüşmelerde temsil eden heyetin imzalanacak anlaşmaların tatbik edileceğini garantilemek için uluslararası teminatlar ve kurulacak hükümet ile devlet kurumlarında kendilerine yer verilmesini istediği kaydedildi.


Öte yandan, Husilere bağlı El-Mesire televizyon kanalında yer alan habere göre, Husiler ve Salih yanlılarını temsil eden heyet, uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının Umran ilindeki El-Amalika Tugayı’na düzenlediği saldırılarından dolayı Ahmed’e itirazda bulundu.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler