SON DAKİKA

Kuveyt’teki Yemen müzakereleri

29 Mayıs 2016, Pazar - 21:21
KUVEYT (AA) - Kuveyt’te, Yemen müzakerelerindeki taraflardan Husiler, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed’in "anlaşmanın yaklaştığı" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Husilere ait El-Mesire televizyonunun haberine göre, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyet, BM Temsilcisi Şeyh Ahmed ile bir araya geldi. Heyet üyeleri, Şeyh Ahmed’in "kapsamlı anlaşmaya az kaldığı" yönündeki açıklamasına karşı çıkarak, bu beyanlardan ötürü kendisine rahatsızlığını dile getirdi.

Haberde Şeyh Ahmed’in karşı tarafın yanında yer aldığı öne sürülürken öte yandan Şeyh Ahmed ile yapılan görüşmede, Husilerin uzlaşı hükümetine katıldıkları takdirde destek verdiklerini ifade ettikleri aktarıldı.

Şeyh Ahmed, Kuveyt’teki Yemen müzakereleri çerçevesinde kapsamlı anlaşmayı belirleyecek, ilkeler üzerinde mutabakata yaklaşıldığını belirtmişti. Müzakereler kapsamında tutuklu ve esirler konusunda ilerleme kaydedildiğine işaret eden Şeyh Ahmed, tarafların sözlerini tutarak, önümüzdeki günler içerisinde çok sayıda tutukluyu serbest bırakmalarını ümit ettiğini ifade etmişti.

Kuveyt’teki Yemen müzakereleri çerçevesinde, çatışan tarafların elindeki çok sayıda tutuklunun ramazan başında serbest bırakılması için ön anlaşma sağlandığı bildirilmişti.

Yemen’de çatışan taraflar, BM’nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan’da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan’da da Kuveyt’te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesinin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise 14 Mayıs’ta başlamıştı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler