SON DAKİKA

LIBOR 2021 sonunda kullanımdan kalkacak

18 Eylül 2017, Pazartesi - 22:40
LONDRA (AA) - İngiliz Finansal Yürütme Kurumu (FCA) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere’de LIBOR’un 2021 yılı sonunda sona ereceğini açıkladı.

Londra’da Bloomberg’in yönetim merkezinde konuşan Bailey, dünyanın önde gelen bankalarının kısa vadeli borçlanma için birbirlerine uyguladıkları referans faiz oranı LIBOR’un (London Interbank Offered Rate) kullanımının 2021 yılında sona ereceğini söyledi.

Bailey toplamda 350 trilyon doları aşan değere sahip finansal ürün için zemin oluşturan LIBOR’un "savunulamaz” olduğunu belirterek, daha güvenli bir sistemin oluşturulması için LIBOR kullanımının kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.

LIBOR’un işlemlerde yeterli veri sağlamaması nedeniyle sürdürülemez olduğunu savunan Bailey, "Eğer piyasalar mevcut haliyle LIBOR’a bağımlı kalmaya devam ederse, işlem bazlı göstergelere doğru yolculuğumuzu tamamlayabileceğimizi sanmıyoruz. Aktif alt piyasaların mevcut olmaması LIBOR göstergelerinin sürdürülebilirliği konusunda ciddi soru işareti oluşturuyor. Eğer aktif bir piyasa var olmazsa, en iyi gösterge nasıl ölçülebilir?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler