SON DAKİKA

Libya sorununa çözüm arayışları

18 Kasım 2017, C.tesi - 16:00
TUNUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Libya’da siyasi çözümden başka alternatifin olmadığını belirtti.

Tunus’u ziyaret eden Serrac, başkentteki Kartaca Sarayı’nda Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Serrac, Sibsi ile Libya’daki son siyasi gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, "Ülkede ortak bir alanda buluşmak üzere daha istikrarlı bir yapı için teklif ettiğim yol haritasına ilişkin ayrıntıları görüştük." dedi.

Serrac, çözüm arayışları kapsamında Libya’daki çeşitli taraflarla yapılan görüşmelerin ardından ortaya çıkan sonuca ilişkin "Siyasi anlaşmanın alternatifi yok." değerlendirmesinde bulundu.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac ayrıca, Libya ile Tunus arasında güvenlik alanındaki anlaşmanın uygulamaya geçirilmesi için komisyonların fiili olarak çalışmalara başladığını ifade etti.

Öte yandan Tunus Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Sibsi, Serrac ile görüşmesinde, Libya’daki siyasi tıkanıklığın giderilmesi amacıyla ülkedeki tarafların kendi aralarında gerçek bir diyalog için masaya oturmaları gerektiğini vurguladı.

Sibsi ayrıca, görüşmelerde diyalog ve uzlaşıyla birlikte Libya’daki taraflar arasında karşılıklı tavizler verilmesinin zorunluluğunun altını çizdi.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac ile Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un girişimiyle 25 Temmuz’da Paris yakınlarında bir araya gelmişti. Macron, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Libyalı tarafların "ateşkes sağlanması, silahların bırakılması, bir ordunun kurulması ve 2018’de meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması" konularında anlaştığını duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler