SON DAKİKA

Lise öğrencilerinden “Zeytin Dalı“ şarkısı

08 Ekim 2018, Pazartesi - 08:20
İZMİR (AA) - İzmir'de lise öğrencisi iki genç, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek ve harekatta görev alan Mehmetçik için şarkı yaptı.

Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Yunus Akpunar'ın sözlerini yazıp rap tarzında seslendirdiği "Zeytin Dalı" adlı şarkısına Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi arkadaşı Barış Yavuz Yetgin klip çekti.

Ögrenciler, Zeytin Dalı Harekatı'nın amacını ve Mehmetçik'in kahramanlığını vurgulayan şarkının klibini sosyal medyada da paylaştı.

Şarkının söz yazarı Yunus Akpunar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı için Türk askerinin Afrin'de bulunması nedeniyle bir haftadır ülke olarak yoğun duygular yaşadıklarını belirtti.

Bu süreçte herkesin Mehmetçik'e destek olmak için bir şeyler yaptığını kaydeden Akpunar, "Benim ilgi alanım da müzik olduğu için bu şarkıyı yaparak destek olmak istedim. Mehmetçik orada bizim için şehit oluyor. Ben de bu düşünceyle, bu duyguyla bu şarkıyı yapmak istedim." diye konuştu.

- "72 uçağın 72 şehidi temsil etmesi beni çok etkiledi"

Cepheden gelen haberlerden çok etkilendiğini dile getiren Akpunar, şunları söyledi:

"Şarkının sözlerini yazarken haberlerden gördüklerimden etkilendim. İnsanın içinde vatan aşkı varsa bu duygu bir şekilde ortaya çıkıyor. 72 uçağın 72 şehidi temsil etmesi beni çok etkiledi. Klipte ve şarkı sözlerinde bu ayrıntıyı öne çıkardık. Evimde stüdyo oluşturdum. Arşivimde daha önce bir arkadaşıma yaptırdığım müzik alt yapısı vardı. Bu sözleri seslendirip ona uyarladım. Mehmetçiğimiz bizim için, bu vatan için orada mücadele ediyor, şehit oluyor. Benim de elimden gelen buydu, bu şarkıyı yazıp seslendirdim."

Şarkıya klip çeken Barış Yavuz Yetgin ise "Klipte Mehmetçiğimizin orada neler yaşadığını ve duygusallığı ön plana çıkarmak istedim. Bayrağımız da hep yukarılarda olduğu için klipte oynayan arkadaşımın bayraklı görüntüsünü de şehre hakim yüksek tepelerde çektik. Çünkü bu bayrağı indirmeye kimsenin gücü yetmez." şeklinde konuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler