SON DAKİKA

Macaristan İçişleri Bakanı Pinter Sırbistan’da

25 Ağustos 2016, Perşembe - 22:45
SUBOTİCA (AA) - Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Sırbistan’ın Macaristan sınırında Subotica şehrinde, Sırp mevkidaşı Nebojsa Stefanovic ile sığınmacı krizini görüştü.

Stefanovic, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Balkan rotasındaki ülkelerden biri olan Sırbistan’ın, sınır güvenliğini sağlama noktasında Macaristan’dan önemli destek aldığını belirterek, iki ülke arasındaki sınır noktasında ortak birliklerin iyi bir işbirliği içinde görev yaptığını söyledi.

Görüşmede, Macaristan polisinin kaçak geçişleri önlemek için Sırbistan’ın Makedonya ve Bulgaristan sınırlarında da görev yapma ihtimalini değerlendirdiklerini aktaran Stefanovic, Sırbistan’ın net olarak insan kaçakçılığına karşı olduğunu göstermek istediklerini ifade etti.

Havaların soğumaya başlamasıyla daha büyük sığınmacı akınının Sırbistan’a yöneleceği beklentisi içinde olduğunu aktaran Stefanovic, "Sırbistan, sınır güvenliğini en üst seviyeye artırma durumuna geldi. Ülkemize yapılacak girişlerin, yasa dışı olmasını istemiyoruz." dedi.

Stefanovic, sığınmacı krizi noktasında hem komşularıya hem de ikili işbirliği içinde oldukları diğer ülkelerle ortak hareket etmeleri gerektiğine işaret ederek, sığınmacı sayısının azaltılmasında geri kabul sürecinin önemine dikkati çekti.

Macaristan İçişleri Bakanı Pinter de iki ülke polisi arasındaki işbirliğini "mükemmel" olarak nitelendirerek, bu kapsamda sınırlarını koruması noktasında Sırbistan’a yardım teklifinde bulunduklarını aktardı.

Pinter, Macaristan’ın Sırp polisine ek yardımlar yapmaya da hazır olduğunu ifade ederek, Macaristan’ın tutumunun AB ve sınırlarının korunması yönünde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler