SON DAKİKA

Maçka’daki terör saldırısına tepkiler

18 Aralık 2017, Pazartesi - 16:40
Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve Eren Bülbül’ün şehit edilmesine ilişkin, "Eren Bülbül kardeşimiz dün Çanakkale’de, Sarıkamış’ta düşman üzerine yürüyen 14-15’li yaşlarda şehadete kavuşan atalarımızla aynı imana, aynı yüksek cesarete ve vatanseverliğe sahip olduğunu ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Karaman, yazılı açıklamasında, ortak düşman teröre milletçe karşı durup, hain emellerin bu topraklarda hayat bulmasına fırsat vermeyeceklerini belirterek, Trabzon’daki saldırıda henüz 15 yaşında bir gencin şehadete kavuştuğunu kaydetti.

Bu saldırının bir kez daha terörün, genç-yaşlı, kadın-erkek ayırmadan, "Türk-Kürt" demeden bu ülkede bir arada yaşama iradesini ortaya koyan herkesi hedef aldığını gösterdiğini aktaran Karaman, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Terör örgütü mensuplarının yerini tespitte güvenlik güçlerine yardımcı olurken şehit olan Eren Bülbül kardeşimiz, dün Çanakkale’de, Sarıkamış’ta düşman üzerine yürüyen 14-15’li yaşlarda şehadete kavuşan atalarımızla aynı imana, aynı yüksek cesarete ve vatanseverliğe sahip olduğunu ortaya koymuştur. Eğer birisi konuşulacaksa o kişi şüphesiz 15 yaşında hayatının baharında bu ülkenin güvenliğini dert edinip tehlikeye atılan ve canından olan Eren Bülbül olmalıdır. Şarkılarımız, marşlarımız Eren Bülbül’den bahsetmeli, resimler, karikatürler onu çizmelidir. Cesaret ve vatanseverlik timsali Eren’e rahmet diliyor ve ’İyi ki varsın Eren’ diye sesleniyorum. Terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerimizi Rabbimin rahmetiyle kuşatmasını niyaz ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

- "Rabbim sizden razı olsun"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Trabzon Maçka’da şehadet mertebesine ulaşan kahraman Başçavuş Ferhat Gedik ve evden erzak çalan kalleş, hain teröristlerin yerini jandarmaya bildiren, çıkan çatışmada küçücük bedeniyle ve kocaman kalbiyle şehit olan 15 yaşındaki Eren’imiz, Rabbim sizden razı olsun. Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatın." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler