SON DAKİKA

Mahkeme, plakaya yazılan cezayı iptal etti

28 Mayıs 2016, C.tesi - 10:12
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde avukatlık yapan Mehmed Faruk Çetin’in, otomobilinin plakasına yazılan ’yanlış park yeri’ cezasını mahkeme iptal etti.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğu sünnet olacak olan arkadaşı Kaan Orta’ya emanet olarak verdiği aracına park yasağı cezası yazıldığını ancak cezanın kendisinden tahsil edilmeye çalışılması üzerine cezanın iptali için mahkemeye başvurduğunu söyledi.

Çetin, konuyla ilgili süreci şöyle anlattı:
"Arkadaşım aracımla çocuklarını sünnet ettirmek için Karaelbistan Devlet Hastanesine gitti. Hastane önünde park edilen aracıma jandarma tarafından yanlış park yerine bırakıldığı gerekçesiyle 92 TL idari para cezası kesildi. Araç benim adıma kayıtlı olduğu için ceza bana uygulandı. Ancak ceza hukukunun evrensel ilkelerinden olan şahsilik ilkesine aykırılıktan dolayı bu cezada bir hukuka aykırılık vardır. Cezanın iptali için Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunduk. Aracın bende olmadığını ve arkadaşımın çocuklarının o gün orada sünnet olduğunu kanıtladık. Bunun neticesinde mahkeme cezayı iptal etti. Diğer insanlarda kendilerinin işlemediği suçlardan dolayı kesilen cezalar için mahkemelere başvurmaları gerekir. Mahkemeler bu durumlarda ispat edildiği zaman vatandaş lehine karar verebilir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler