SON DAKİKA

Malazgirt Zaferi’nin 946. yıl dönümü

20 Mart 2018, Salı - 00:40
MUŞ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürüyen bir gençlik olarak buradayız." dedi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde "Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saftekin Mahallesi’ndeki 1071 Zafer Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü vesilesiyle bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

"Malazgirt Zaferi tarihin mihenk taşlarından biridir." diyen Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malazgirt, Anadolu’nun kapılarının açıldığı yerdir, fetih ruhudur. Bu millete ait değerleri ayağa kaldırmak için gösterdiğiniz kararlılık için şükranlarımı sunuyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürüyen bir gençlik olarak buradayız. Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Dünya sana düşman olsa da, millet senden yanadır, Allah bizden yanadır."

- 15 Temmuz ruhuyla buradayız"

Muş Valisi Aziz Yıldırım da Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde tek bayrağın altında tek millet, tek devlet, tek millet ve tek vatan şuuruyla bir arada olduklarını vurgulayarak, "Anadolu’nun her yerinin Türk yurdu olduğunu ve öylece kalacağını dünyaya haykırmak için 15 Temmuz’da nasıl bir araya geldiysek şu anda da aynı amaç ve ruhla buradayız. Malazgirt Zaferi, Anadolu’ya milletimizin güvenle yerleşmesini sağlayan, bu toprakların vatan kılınarak, tarihin seyrini değiştiren mühim vakalardan biri olmuştur. Sultan Alparslan ve askerlerinin canlarını hiçe sayarak bize yurt olarak bıraktıkları bu topraklarda asırlardır yaşıyoruz. Bu topraklar, bu güneş, bu gökyüzü onların kahramanlıklarına şahit olmanın ağırlığını yaşıyor. Onların başlattığı diriliş hareketi bu gök kubbe durdukça devam edecektir." diye konuştu.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız da Türk medeniyetinin bir fetih ve mücadele medeniyeti olduğunu bildirdi.

"Anadolu’ya, Mezopotamya’ya, İstanbul’a, Kudüs’e medeniyetimizin yolculuğu, hedefini arayan bir okun yolculuğu gibidir." diyen Yıldız, 1071’de Malazgirt’te düşmanı bozguna uğratan ruh ile İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da hainleri, düşmanları bertaraf eden ruhun aynı olduğunu kaydetti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler