SON DAKİKA

Mali’deki şiddet olayları

23 Mayıs 2017, Salı - 19:20
BAMAKO (AA) - Mali’deki ayrılıkçı silahlı gruplarla mücadele eden Birleşmiş Milletler (BM) İstikrar Misyonu’nda (MINUSMA) görevli iki askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

MINUSMA’dan yapılan yazılı açıklamada, Mali’nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde yaya olarak devriye gezen birliğe kurulan pusu sonucu 2 BM askerinin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, saldırganların kimliğine ilişkin bilgi verilmezken, olayda bir askerin de yaralandığı duyuruldu.

BM Genel Sekreterinin Mali Özel Temsilcisi ve MINUSMA Şefi Mahamat Saleh Annadif yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınadı.

Annadif açıklamasında, "Son haftalardaki şiddet dalgasına eklenen bu saldırı sivil halkı ve güvenlik güçlerini hedef almıştır. Bu şiddet eylemlerini düzenleyenler Mali’ye birlik ve istikrar getirmek isteyen barış cephesini sarsmayı amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Ülkede 2012’de patlak veren şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir’de 2015’te barış anlaşması imzalanmıştı. Barış anlaşmasına imza atan Mali silahlı güçleri, Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) üyeleri ve hükümet yanlısı gruplardan oluşan askeri güç mart ayından bu yana görev yapıyor.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler