SON DAKİKA

Mavi Marmara şehidi anısına zirve tırmanışı

09 Ekim 2018, Salı - 09:10
AKSARAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonuyla bir araya gelen 18 dağcı, Gazze'ye yardım için yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan Cevdet Kılıçlar anısına Aksaray'daki Hasandağı'na zirve tırmanışı başlattı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 18 dağcının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Hasandağı eteklerindeki bir otelde kamp kuran ekip, daha sonra 3 bin 268 metre yüksekliğindeki dağın zirvesine tırmanış için hareket etti.

İHH Acil Yardım Eğitim Koordinatörü Erdal Altıntaş, tırmanış öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH Acil Yardım ekiplerini her türlü şartlarda kurtarma yapabilecek seviyeye getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bugünkü tırmanışı da arama kurtarma eğitim projesi kapsamında yaptıklarını aktaran Altıntaş, şunları dile getirdi:

"Mavi Marmara şehitlerimizin anısına İHH Dağcılık birimini kurduk. Geçen tırmanışı saldırıda şehit olan Furkan Doğan adına Kayseri Erciyes Dağı'na yapmıştık. Bu tırmanışı da Cevdet Kılıçlar ağabeyimiz için gerçekleştireceğiz. Hem arama kurtarma hem de anma tırmanışları şeklinde planlama yaptık. Bu şekilde ekiplerimizi kendi bölgelerinde donanımlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu tür eğitimlerimiz yılın belli dönemlerinde devam edecek."

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, etkinliğin hem eğitim açısından hem de şehit Kılıçlar anısına gerçekleştirilmesinin anlamlı olduğunu dile getirerek, "Yerelde arama kurtarmaya yönelik kurslarımızı vermeye başladık. Bundan sonraki aşamalarda kendi yaramızı saracak profesyonel bir ekip kurmak istiyoruz. AFAD ile yaptığımız protokol kapsamında bu hafta eğitime başladık. Farklı eğitimlerden geçtikten sonra uygulamaya da önümüzdeki safhalarda geçeceğiz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler