SON DAKİKA

Meclisin bütçe maratonu sona eriyor

19 Ocak 2017, Perşembe - 23:55
TBMM (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Konu terör ve terörle mücadele ise gerisi teferruattır anlayışıyla her türlü teröre karşı bir ve beraber olma, ortak tavır gösterme konusunda bir uzlaşma içerisinde olduk. Bu vesileyle bir kez daha sayın genel başkanlara milletimin huzurunda teşekkür ediyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2017 yılı bütçesi üzerine hükümet adına konuşan Başbakan Yıldırım, bütçenin Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını diledi.


Yıldırım, görüşmeler sırasında eleştirileri, katkıları ve uyarılarıyla 2017 bütçesinin oluşmasını sağlayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere, bütün grup başkanvekillerine, milletvekillerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve komisyon üyelerine, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile uzmanlara ve siyasi partilerin genel başkanlarına teşekkür etti.


FETÖ, betö ve bölücü terör örgütlerine karşı hayatını ortaya koyan, kahramanca mücadele eden ve bu uğurda şehit düşenlere, Allah’tan rahmet dileyen Başbakan Yıldırım, "Ülkemiz Türkiye, çok büyük hedefleri olan ve bu hedefler doğrultusunda geleceğe yürüyen bir ülkedir. Türkiye ile bayrağımızla, ülkemizle, milletimizle, bayrağımızla ne kadar gurur duysak yeridir. Bu aziz millete hizmet etme imkanı verdiği için Rabbim’e hamd ediyorum." diye konuştu.


Bütçe görüşmelerinin, bir ülkenin bütün gündemini adeta özetleyen metinler olduğunu anlatan Yıldırım, bu görüşmelerde, geride bırakılan 2016 yılının dikkatle değerlendirildiği gibi gelecek hedeflerinin, Türkiye’nin kaynaklarını nasıl ve nerede kullanılacaklarını, neler yapacaklarını konuştuklarını belirtti.


- "Attığımız her adım ülkemizin aydınlık geleceği içindir"


Geleceği doğru planlamanın, insan hayatında olduğu gibi toplum ve devlet hayatında da çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:


"AK Parti hükümetleri olarak, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023’e giderken koyduğumuz bütün hedefleri gerçekleştirerek, bugünlere gelmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Attığımız her adım ülkemizin aydınlık geleceği, milletimizin huzuru ve refahı içindir. Cumhuriyetimizi güçlü bir demokrasi ile gelecek nesillere emanet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Birlik ruhu içinde ülkemizi demokrasiyle güçlendirmeye büyük çaba sarf ediyoruz. Güçlü bir siyasi idareyle bir yandan istikrarı korumaya diğer yandan da Türkiye’yi dünyanın güçlü ekonomileri arasında tutmaya gayret diyoruz. Her şey Türkiye için, her şey milletimiz için diye durmadan, yorulmadan yola devam ediyoruz."


- "2016 Türkiye ve dünya için de kolay bir yıl olmadı"


Sıkıntılarla geçen bir yılın sonuna yaklaştıklarını kaydeden Yıldırım, "İnşallah önümüzdeki yıl, 2017, çok daha ferah ve aydınlık bir yıl olacak. Zira 2016 yılı hem Türkiye için hem de dünya için de kolay bir yıl olmadı. Vatan hainleri ve eli kanlı terör örgütleri, kirli ve karanlık emellerini her fırsatta gösterdiler." dedi.


Hayat hakkına, toplumsal huzura, kardeşliğe ve birliğe kasteden hainlerin, kanlı cinayetlerine yenilerini eklediklerine işaret eden Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:


"Bizi birbirimize düşüreceklerini zannettiler, kardeşlik hukukumuzu bozmak istediler ama başaramadılar, asla başaramayacaklar. Terör karşısında milletçe bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Türkiye olduk. 15 Temmuz’da bu Gazi Meclisimiz dünyanın en alçak saldırısına uğradığında siz değerli milletvekillerimiz örnek bir birlik tablosu sergilediniz. Milletvekillerimiz, vatandaşlarımız ile birlikte o alçak saldırı karşısında Meclisine sahip çıktı, milli iradeye sahip çıktı, milletin evini alçaklara, hainlere teslim etmediniz. Demokrasiye darbe vurmak isteyenler kaybetti, milli irade kazandı. Meşru hükümeti devirmek isteyenler kaybetti, milli irade kazandı."


- "Demokrasiye ve hukuk düzenine hep birlikte sahip çıktık"


Başbakan Yıldırım, milli iradenin kalbi olan Meclis bombalandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, asker elbisesi içerisindeki hainlerce hedef alındığını, öldürülmek istendiğini, güvenlik güçleriyle demokrasiyi ve özgürlükleri savunmak üzere sokağa çıkan vatandaşların üzerine bombalar yağdığını anımsattı.


Türk milletinin, ülkesini savunmak uğruna canını vermekten asla gözünü kırpmadığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:


"O karanlık geceyi başta milletimiz olmak üzere Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve siyasi partilerimizin birlikte ortaya koydukları demokrasi yönündeki kararlı duruşu aydınlattı. Milletvekillerimiz, savcılarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, vatansever polisimiz ve askerimiz, işçimiz, memurumuz, esnafımız velhasıl 79 milyon milletimiz o gece ayaktaydı. O karanlık gecede 7 den 70’e bir olduk, beraber olduk. Demokrasiye ve hukuk düzenine hep birlikte sahip çıktık. O gün ortaya koyduğumuz ortak dil, ortak tavır milli iradeyi tescil etti. O gün yeniden bir millet olduk ve yeni bir milli mutabakatı ortaya çıkardık. Ve bütün dünya, Türk milletinin bu alçak girişimi karşısındaki izzetli, şerefli direnişini hayranlıkla takip etti."

7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da Türkiye’nin geleceğe açılan aydınlık kapısının aralandığını hatırlatan Yıldırım, Yenikapı ruhunun terör karşısında yeni bir anlayışı, yeni bir uzlaşmayı da getirdiğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, Yenikapı Meydanı’nda 5 milyon insan ile 81 ilin meydanlarında 30 milyon vatandaşın bir ay boyunca sabahlara kadar demokrasiye sahip çıktığını, nöbet tuttuğunu anımsatarak, "Böylece, terörün ve şiddetin hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını bütün dünyaya göstermiş olduk. Bugün de aynı birlik, beraberlik ve dayanışmayı gösteriyoruz. 10 Aralık’ta İstanbul’da yaşadığımız büyük acının karşısında da yine Meclisimizde, partilerimizle bir ve beraber olduk." değerlendirmesinde bulundu.

- "Terör karşısında el ele, omuz omuza birlikteyiz"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldiklerini hatırlatan Yıldırım, "Konu terör ve terörle mücadele ise gerisi teferruattır anlayışıyla her türlü teröre karşı bir ve beraber olma, ortak tavır gösterme konusunda bir uzlaşma içerisinde olduk. Bu vesileyle bir kez daha sayın genel başkanlara milletimin huzurunda teşekkür ediyorum. Bütün dünyaya bir kez daha gösterdik ki terör hiçbir şekilde bu milleti ayrıştıramaz. İktidarıyla muhalefetiyle terör karşısında el ele, omuz omuza birlikteyiz." ifadelerini kullandı.


- "Terörü birlik ruhuyla mutlaka dize getireceğiz"



Teröre ve terörizme karşı siyaset üstü bir bakış sergilediklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Terör bu ülkeyi asla esir alamaz, alamayacak. Teröristler Türkiye’yi demokrasi ve hukuk çizgisinden de uzaklaştıramayacak. Milletimizin kararlı duruşu sayesinde kin ve nefret tohumları eken şer odakları mutlaka yok olmaya mahkum olacak. Bin yıllık kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenler ne yaparlarsa yapsınlar, hangi alçak yöntemlere başvurursa vursunlar, sonları hüsrandır, başarısızlığa mahkum olacaklardır." diye konuştu.

Terör karşısında Türkiye’nin daha çok kenetlenerek büyümeye, gelişmeye ve sorunlarını çözmeye devam edeceğini belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizi bölme girişimde bulunan bölücü terör örgütleri ve FETÖ şunu iyi bilmelidir ki bu aziz milletin birlik ve beraberliğini yok edecek hiçbir güç yoktur. Teröre karşı kahramanca, yiğitçe bir mücadele sürdüren bütün güvenlik güçlerimizle, polisimizle, askerimizle, korucularımızla ve bekçilerimizle gurur duyuyoruz. Onlar her türlü takdiri hak ediyorlar. Devlet olarak, millet olarak, hükümet olarak bütün imkanlarla onların yanıdayız. Sizlerin siyasi fikirlerinizi bir kenara bırakarak ortaya koyduğunuz dayanışma, şehitlerimize duaların en güzelidir, şehit yakınlarına en büyük destektir.

Adı ne olursa olsun bütün terör örgütleri aynıdır. Hepsi insanlık düşmandır. Hiçbirinin dini, inancı, kutsalı yoktur. Terörü birlik ruhuyla, kardeş dayanışmasıyla mutlaka dize getireceğiz. Terör örgütleri devlet ile toplumun arasına asla giremeyecektir. Devleti̇mi̇z ve milletimiz buna hiç ama hiçbir zaman izin vermeyecektir. Bütün i̇ddi̇amız, bütün davamız ülkemi̇z i̇çi̇n demokrasi ve hukuk devletinin tesisidir. Bütün davamız, 79 milyon vatandaşımızın, 81 vilayetimizin huzurudur, mutluluğudur, güvenidir."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler