SON DAKİKA

Medipol Başakşehir-Rijeka maçından notlar

30 Temmuz 2016, C.tesi - 13:12



İSTANBUL (AA) - Medipol Başakşehir’in, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan’ın Rijeka takımını konuk ettiği ilk maç öncesinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Karşılaşmanın oynandığı Başakşehir Fatih Terim Stadı, Türk bayraklarıyla donatılırken, kale arkasındaki tribününün alt bölümünde darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazıldığı büyük bir pankart ve dev bir Türk bayrağı asıldı. Tribünün üst bölümünde ise üzerinde "Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet" yazılı pankart serildi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla maçı izleyen taraftarlar da attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkilerini dile getirdi. Taraftarlar, "Feto gelecek hesap verecek.", "Şehitler ölmez vatan bölünmez." şeklinde tempo tuttu.

Statta yapılan anonsta ise "Medipol Başakşehir Futbol Kulübü ailesi olarak hepimiz ölene dek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz." ifadeleri kullanıldı.


Maç başlamadan önce FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu arada stadın girişinde de "Başkomutan" yazısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu büyük bir pankart asıldı.




- Geniş güvenlik önlemleri alındı




Medipol Başakşehir-Rijeka karşılaşması öncesinde stat ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Karşılaşmayı takip etmek için gelen taraftarın yanı sıra basın mensupları da üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere giriş yaptı.



- İki yeni transfer sahada




Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, iki yeni oyuncusu Eren Albayrak ve Samuel Homen’e ilk 11’de sahaya sürdü.

Avcı, kalede milli oyuncusu Volkan Babacan’a formayı verdi. Savunma dörtlüsünün sağında Uğur Uçar, ortasında Yalçın Ayhan ve Alexandru Epureanu ile solunda yeni transfer Eren Albayrak oynadı.

Turuncu-lacivertlilerde orta sahanın sağında Edin Visca, solunda Doka şans buldu. Orta sahanın ortasında ise Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir ile önlerinde takıma geri dönen Holmen forma giydi. Başakşehir’in ileri ucunda ise Mehmet Batdal yer aldı.

Başakşehir’in, Altınordu’dan transfer ettiği Cengiz Ünder yedek kulübesinde forma bekledi. Adana Demirspor’dan alınan Joseph Attamah ve Avusturya ekibi Saint Pölten’den transfer edilen Cheikhou Dieng ise 18 kişilik maç kadrosunda bulunmadı.




- Holmen, bin 167 gün sonra




Medipol Başakşehir’e dönen Holmen, bin 167 gün sonra bir resmi maçta turuncu-lacivertli formayı giydi.

İstanbul ekibine 2010-2011 sezonunda Danimarka ekibi Brondby’den transfer olan Holmen, 2013-2014 sezonu başında Fenerbahçe kadrosuna dahil oldu.

Son iki sezonu Bursaspor ve Konyaspor’da kiralık olarak geçiren İsveçli oyuncu, en son 18 Mayıs 2013’te Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa maçında Başakşehir formasıyla sahaya çıkmıştı.




- Medipol Başakşehir’de tek eksik




Medipol Başakşehir’de, Rijeka karşılaşması öncesinde tek eksik geçtiğimiz sezon çapraz bağları kopan Alparslan Erdem oldu.


Geçirdiği ameliyatın ardından, kamp döneminde koşulara başlayan Alparslan Erdem’in sahalara dönmesinin 3-4 ayı bulması bekleniyor.






- 71 gün sonra resmi maç




Hırvatistan’ın Rijeka takımıyla karşılaşan Medipol Başakşehir, 71 gün sonra resmi maça çıktı.

Geride kalan sezonu Spor Toto Süper Lig’de 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme turu oynamaya hak kazanan turuncu-lacivertliler, Rijeka karşısında bu sezon ilk resmi mücadelesini verdi.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki turuncu-lacivertli takım, son resmi karşılaşmasını 18 Mayıs’ta İstanbul’da, Süper Lig’in son hafta maçında Çaykur Rizespor’la oynamış ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler