SON DAKİKA

Mersin, 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne hazırlanıyor

27 Eylül 2016, Salı - 18:30
MERSİN (AA) - Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz, 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenmesinin kesinleştiğini belirterek, "Bu kongre, ülkemiz ve turunçgil sektörü adına son derece önemli bir etkinlik. Bu kongreye ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Kaçmaz, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) düzenlediği basın toplantısında, 2020’deki 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin Mersin’de yapılmasına yönelik daha önce prensipte verilen kararın, son olarak Brezilya’da düzenlenen kongrede kesinleştiğini söyledi.

UTK üyeleriyle Brezilya’ya giderek, hem kenti hem de Türk turunçgilini tanıttıklarını anlatan Kaçmaz, "Bu kongre, ülkemiz ve turunçgil sektörü adına son derece önemli bir etkinlik. Bu kongreye ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.



Kaçmaz, 4 yılda bir düzenlenen etkinlikte akademik ağırlıklı çalışmalar olduğunu belirterek, "Kongrede, dünyadaki bütün çalışmaları, gelişmeleri, turunçgil sektöründeki akademik ağırlıklı çalışmaların ne olduğunu bizzat ülkemizde görme ve öğrenme fırsatı bulacağız. Buradaki akademisyenlerimiz, üreticilerimiz ve sektörün tüm paydaşlarıyla bu bilgileri, burada paylaşma şansı yakalayacağız." ifadelerini kullandı.

Sektörü ve ürünleri tanıtmak için önemli bir fırsatın yakalandığını vurgulayan Kaçmaz, şöyle devam etti:

"2020’ye kadar dünyadaki tüm narenciye üreticisi ve ihracatçısı ülkelerde sektörümüzü ve ülkemizi tanıtma fırsatı bulacağız. Bu nedenle son derece önemli. Biz, komite olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki yıllarda neler yapacağımızı planladık. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler