SON DAKİKA

“Mersin Kenti Edebiyat Ödülü“ yazar ve eleştirmen Hızlan’a verilecek

27 Mayıs 2016, Cuma - 19:57
MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odasınca (MTSO) verilen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün 10’uncusu yazar ve eleştirmen Doğan Hızlan’a takdim edilecek.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekebilmek adına 10 yıldır Mersin Kenti Edebiyat Ödülü verildiğini belirtti.

Edebiyat camiasından seçkin isimlerin yer aldığı değerlendirme kurulunun hiçbir etki altında kalmadan karar aldığını aktaran Aşut, bu yıl ödülün usta yazar ve eleştirmen Doğan Hızlan’a sunulacağını ifade etti. Aşut, şöyle devam etti:

"Sayın Hızlan, edebiyat dünyamızla okur arasında köprü görevi gören, eleştiri ve değerlendirmeleriyle düşünce dünyamızda yeni ufuklar açan, eserlere farklı bir gözle bakmamızı sağlayan üslubuyla edebiyatı bizlere sevdiren yapıcı bir kişi olmuştur. Onun umut kırmak yerine umut veren, yıkmak yerine yapan, cesaret kırmak yerine cesaret veren yazıları ve yorumları, Türk edebiyatının yükselişinin ve düşünce hayatımızın zenginleşmesinin itici gücü olmuştur. Özellikle Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün ülke çapında duyurulması ve bir marka haline gelmesinde büyük katkısı olmuştur. Bu anlamda bu ödülü alması Mersinliler için ayrıca önemlidir. Her ne kadar jüri bağımsız değerlendirme yapmışsa da aslında Mersinlilerin, Mersinli edebiyat severlerin duygularına tercüman olmuşlardır."

Aşut, aralık ayında yapılacak törenle Hızlan’a ödülünün takdim edileceğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler