SON DAKİKA

Mersin’de belediyede darp iddiası

12 Temmuz 2017, Çarşamba - 19:48
MERSİN (AA) - Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan’ın görüşmek için gittiği Mezitli Belediyesi’nde başkan yardımcısı Ertan Güner’i darp ettiği iddia edildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, makamında düzenlediği basın toplantısında, belediye olarak Mezitli sınırları içerisinde hiçbir kurum veya kişinin kişisel rant sağlamasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Bu söylemi 3,5 yılda somut olarak gösterdiğini belirten Tarhan, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar şahsıma karşı yapılan her türlü iftira, yalan, şantaj, tehdit, öldürme kastıyla yapılan saldırılara karşı sabırla sessiz kaldım. Bugün saat 08.56’da benim belediyede bulunmadığım bir zamanda başkan yardımcım Ertan Güner ve bazı çalışma arkadaşlarıma yönelik Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ve arkadaşlarının fiziki saldırısı, kasten yaralama ve bıçaklı saldırısı karşısında sessiz kalmayacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz."

Tarhan, belediye başkanı olarak aldıkları her kararda kentte yaşayanların hakkı olduğunu bilerek çalıştıklarını aktardı.

Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Tarhan, "Bir tek kişinin belediye sırtından haksız kazanç edinmesine izin vermeyeceğiz. Başkan yardımcım ve çalışma arkadaşlarıma yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yasal yollardan gereken her şeyi yapacağımızı bildiriyorum. Kaba kuvvetle hiçbir sorun çözümlenemez. Hukuk devletinde hak arama yeri bellidir. Bu konu Tece ve Davultepe’deki pazar yerleriyle ilgili." dedi.

Tarhan, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

- "Ayağa kalktım boğuştuk, tartıştık"

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan da odada düzenlediği basın toplantısında, bu sabah pazarcı esnafının sıkıntılarını dile getirmek için belediyeye gittiğini söyledi.

Başkan yardımcısı Güner ile belediye binasında bir araya geldiklerini anlatan Kalkan, şöyle devam etti:

"Pazarlarımız ve alışveriş yapan binlerce vatandaşımızın sorunlarını çözmek için bir araya geldik. Son 3 gündür belediyeyle görüşmek istedik. Bizi kale almadılar, ’Biz sizi tanımıyoruz, siz kimsiniz’ dediler. En son toplantıda sakin bir şekilde başkanlık sıfatımı kullanarak sorunlarımızı dile getirdim. Fakat kendisi benim dini duygularıma, değerlerime küfür etmeye başladı. Sorunların çözüm noktası belediyedir. İnsanlara hakaret etmek değildir. Kendisi hakaret edince ben de bir şekilde ayağa kalktım boğuştuk, tartıştık. Ben görevimin başındayım. Tutuklanma, yakalanma gibi bir durum yok. Biz esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Kalkan, emniyete gidip ifade verdiğini kendisinin de şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler