SON DAKİKA

Mersin’de Figen Yüksekdağ hakkındaki dava

11 Haziran 2018, Pazartesi - 12:35
MERSİN (AA) - Kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, Mersin'de "terör örgütü propagandası" ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, terör soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Yüksekdağ katılmadı. Duruşmada, Yüksekdağ'ın avukatları hazır bulundu.

Sanığın avukatları, müvekkillerinin, mahkeme savcısının mütaalasına karşı savunma yapması için ek süre istedi.

Mahkeme heyeti, talebi kabul ederek duruşmayı erteledi.

Figen Yüksekdağ hakkında 13 Mart 2016 tarihinde HDP Mersin il örgütünün 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşma nedeniyle, "terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Türk Cumhuriyeti'ni ve TBMM'yi aşağılamak" suçlamalarıyla Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Savcı, mahkemeye sunduğu mütalaasında Yüksekdağ'ın, "terör örgütü propagandası" suçunu birçok kez işlemesi nedeniyle 8 yıla, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak" suçundan da 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler