SON DAKİKA

Mersin’deki ev yangınında iki çocuğun ölmesi

31 Ekim 2017, Salı - 23:00
ADANA (AA) - Mersin’in Silifke ilçesinde bir evde çıkan yangında cesetleri birbirlerine sarılı halde bulunan 3 ve 4 yaşlarındaki iki çocuğun cenazesi, aynı tabutta getirildikleri Adana’daki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Sayağzı Mahallesi’ndeki iki katlı evin üst katında dün henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Hasan Umut Karakan ile 4 yaşındaki Durdu Yapal’ın cenazeleri otopsi işlemleri için Silifke Devlet Hastanesinden alınarak Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Yangında cesetleri birbirlerine sarılı halde bulunan çocuklar, aynı tabutta morga taşındı.

Adli Tıp Kurumuna gelen Hasan Umut Karakan’ın halası Çilem Karakan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının tam olarak nasıl çıktığını bilmediğini belirterek " Anneleri çocukları evde bırakıp kapıyı da kilitleyerek gitmişler." dedi.

İki çocuğun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere Mersin’in Silifke ilçesine gönderildi.

Yangında kardeşini ve diğer çocuğu kurtarmak isterken yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan Ümmühan Yapal’ın (18) tedavisi ise devam ediyor.

Sevgi Karakan ve Güneş Yapal’ın birlikte oturduğu Sayağzı Mahallesi’ndeki iki katlı evin üst katında dün henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında Hasan Umut Karakan (3) ve Durdu Yapal (4) yaşamını yitirmiş, çocukları kurtarmaya çalışan Ümmühan Yapal ise (18) dumandan etkilenmişti. İtfaiye ekipleri, iki çocuğun çekyat üzerinde birbirine sarılı halde yanmış cesetlerini bulmuştu. Hayatını kaybeden çocukların babalarının cezaevinde olduğu, annelerinin ise kiraladıkları evde birlikte kaldıkları ancak yangın sırasında ikamette olmadıkları öğrenilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler