SON DAKİKA

Mevlana Müzesi’nde ramazan yoğunluğu

23 Haziran 2017, Cuma - 16:19
KONYA (AA) - Konya’da, 11 ayın sultanı ramazanda son cuma namazı dolayısıyla vatandaşlar, Mevlana Müzesi yanındaki tarihi Selimiye Camisi’ne akın etti.

Mevlana Türbesi’ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler cuma namazı için Selimiye Camisi’ni doldurdu. Camide yer bulamayan cemaatin büyük bölümü Mevlana Meydanı’nda saf tuttu.


Osmanlı Padişahı Sultan 2. Selim tarafından, sancak beyliği yaptığı Konya’da Mimar Sinan’a inşa ettirdiği Selimiye Camisi başta olmak üzere şehirdeki camilerde ramazan ayının son cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

- Mevlana Müzesi’ne ziyaretçi akını

Cuma namazının ardından Mevlana Müzesi’nde, ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen müzelerinden Mevlana Müzesi de ramazanda da yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Sıcak havaya rağmen ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı müzeye gelenler, Mevlana’nın sandukası başında dua etti.

Konya dışından gelen Nurettin Gezginci, ramazanın hüzün ve sevinçle bittiğini söyledi.

Mevlana’nın türbesinin yakınındaki tarihi camide namaz kılmanın heyecanını yaşadığını anlatan Gezginci, "Burada ramazanın son cuma namazını kıldık. Hatay’dan geliyorum ama ramazan burada çok coşkulu ve huşu içinde geçti. Duygulandım. Hazreti Mevlana’nın türbesini de ziyaret ettik, dua ettik. Allah önümüzdeki ramazanlara da erişmeyi nasip etsin." diye konuştu.

Mevlana Müzesi’ni ailesiyle ziyarete gelen Zafer Akça ise ramazan ayının son günlerinde İslam aleminin çok buruk günler yaşadığını ifade etti.

Akça, ramazanın serin hava koşullarında geçtiğini belirterek, "Allah tüm dünya Müslümanlarını kötülüklerden muhafaza etsin. Bizi diğer ramazanlara ulaştırsın. Çünkü önümüzdeki sene ramazan ayına kavuşacağımızı bilmiyoruz. Allah tekrarını nasip etsin inşallah." diye konuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler