SON DAKİKA

MHP Grup Başkanvekili Akçay:

25 Haziran 2017, Pazar - 13:45
MANİSA (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe ilişkin, "Ülkemizin birlik ve beraberliği için şehitlerimiz için, terörü protesto için yürümeyen CHP, adalet kavramı noksanlığını merkeze alarak yürümesini de doğrusu tutarlı bulmadığımızı da ifade ediyoruz." dedi.

Akçay, MHP Manisa İl binasındaki "Bayramlaşma" programında yaptığı konuşmada, Manisalıların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Türkiye’nin etrafının adeta ateş çemberi olduğuna değinen Akçay, "İçimizden de kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi parçalamak, düşman infak tohumları atmak isteyen güçler de var. Bunlarla mücadelemiz devam edecek. Maalesef bu mücadelelerimizde şehitler de veriyoruz. Bu mübarek bayram gününde şehadet mertebesine eren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. MHP olarak milletimizin huzur ve güvenliği için milletimizin lehine olan bütün çalışmaları sorumluluk ve inisiyatif alarak yürütmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüş

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması nedeniyle başlattığı yürüyüşe ilişkin, "Bir siyasi parti, bir konuda gündem belirleyip, gündemin gereği olarak bir çalışma yürütüyor. Bir yürüyüşle bunu ortaya koymuşsa öncelikle tutarlı ve ilkeli olması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Akçay, "Ülkemizin birlik ve beraberliği için şehitlerimiz için, terörü protesto için yürümeyen CHP’nin, toplumda bir kavramı, adalet kavramı noksanlığını merkeze alarak yürümesini de doğrusu tutarlı bulmadığımızı ifade ediyoruz. Kendi takdirleridir." ifadesini kullandı.

- Kışladaki gıda zehirlenmeleri

Manisa’da askeri kışlalarda yaşanan gıda zehirlenmelerine ilişkin soruya ise Akçay, 23 Mayıs’tan bu yana Manisa’da askeri kışlalarda 4 zehirlenme vakasıyla karşılaştıklarını, bu durumun Türkiye’yi üzdüğünü ve endişeye sevk ettiğini kaydetti.

Akçay, şu görüşlerini paylaştı:

"Belli tartışmalardan sonra bunun bir gıda zehirlenmesi olduğunun nihai kararına varabildiler. Bu hadise maalesef gereken önlemler ele alınmamıştır. Gereken titizlik gösterilmemiştir. Hemen birtakım siyasi mekanizmaları harekete geçirilmeye çalışılmıştır. Oysa sorumluluk sahibi kişilerin bakanları ve yetkileri bu hadiseden dolayı hemen savunma mekanizmasını geliştirmeden bu olayı bütün yönleriyle ortaya koymaları ve aydınlatmaları, sorumlular hakkında da gerekli işlemlerin yapılması, başlanması gerekirdi. İlgili adli süreç de başlamıştır. Umarız en kısa zamanda adalet de tecelli eder. Her türlü iddiayı dikkate alarak, buna ilişkin araştırmaların da yapılması gerekir. MHP olarak TBMM’ye bu konunun incelenip, araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulması talebimizi de ilettik. Konuyu yakinen takip ediyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler