SON DAKİKA

Milletlerarası anlaşmalar

22 Mayıs 2018, Salı - 01:45
ANKARA (AA) - Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan mutabakat zaptı, iş birliği ve milletlerarası anlaşmalar onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye ile Saint Vincent ve Grenadinler hükümetleri arasında imzalanan hava ulaştırma anlaşmasına göre, hava araçlarının güvenliğine karşı yapılan, hava hizmetlerini olumsuz etkileyen ve sivil havacılığın emniyeti konusunda halkın güvenini sarsan eylemler dolayısıyla hava yolculuğunun güvenliği sağlanacak.

Türkiye ile Gambiya hükümetleri arasında turizm alanında yapılan iş birliği anlaşmasına göre, iki ülke, turizm ilişkilerini geliştirmek amacıyla gerekli tedbirleri alacak, ülkelerindeki Ulusal Turizm İdareleri ile ilgili özel sektör kuruluşlarının faaliyetlerini kolaylaştıracak ve teşvik edecek.

Türkiye ile Portekiz adalet bakanlıkları arasındaki mutabakat zaptına göre, taraflar hukuki konularda, adalet modernizasyonu ve personel eğitimi programları alanlarında bilgi değişiminde bulunacak.

Türkiye ile Burundi hükümetleri arasında diplomatik hamilleri için vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin anlaşmaya göre, diplomatik pasaport hamili vatandaşlar, anlaşma yapılan diğer ülkeye girip çıkmak, ülkeden transit geçmek ve diğer ülkede geçici olarak kalmak için her 180 gün içerisinde ilk giriş tarihinden itibaren 90 günü aşmamak kaydıyla vize zorunluluğundan muaf tutulacak.

Türkiye ile Almanya hükümetleri arasında diplomatik temsilcilik veya konsolosluk mensuplarının aile fertlerinin gelir getirici işlerde çalışmaları hakkındaki anlaşmaya göre, iki ülkeden birinin diplomatik temsilcilik veya konsolosluk mensuplarının belirli mesleklerdeki çalışma koşulları karşılıklılık temelinde diğer ülkenin diplomatik temsilcilikleri için de geçerli olacak. Ayrıca diplomatik temsilcilik veya konsolosluk mensuplarının aile fertleri, Almanya’da gelir getirici bir işte çalışmaları halinde ikamet alma zorunluluğundan muaf olacak.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler