SON DAKİKA

Milletvekili Çakırözer, işçilerle bir araya geldi

06 Mayıs 2016, Cuma - 12:20
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yaşadıkları kadro konusuna dikkati çekmek için 1 ay boyunca günde 2 saat fazla çalışma eylemi gerçekleştiren Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder ve Fabrika Müdürü Ali Erdoğmuş ile görüşen Milletvekili Çakırözer, işçilerle yemek yiyerek, sorunlarını dinledi.

Çakırözer, yaptığı açıklamada, Eskişehir’in şeker pancarı üretiminde ayrı bir yere sahip olduğunu, stratejik bir ürün olan şekerin üretiminde ve sektörde son yıllarda önemli sorunlar yaşandığını söyledi.

Şeker fabrikalarının Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de önemli istihdam oluşturduğunu belirten Çakırözer, şunları kaydetti:

"Özelleştirme İdaresinin uygulamaları nedeniyle bu fabrikalarda, geçici işçi olarak çalışanların karşı karşıya bırakıldığı sorunlar yıllardır bir türlü giderilemedi. Bugün geçici işçiler, yasa gereği yılda belirlenen günden fazla çalıştırılamıyor. İşveren de, bu açığı dışarıdan eleman temini yolu ile kapatmaya çalışıyor. Bu da iş kazalarına davetiye çıkarıyor. Oysa şeker sektörü son derece önemli ve şeker de stratejik bir ürün. Dolayısıyla şeker fabrikalarımıza personel desteği ve daha çok yatırım yapılması gerekiyor. İktidar sözünün arkasında durmalı ve geçici, taşeron ayrımı gözetmeden işçilerin tamamını ’ama’, ’fakat’ demeden kadroya almalıdır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler