SON DAKİKA

“Milli EMU“ TSI sertifikalı üretilecek

26 Eylül 2017, Salı - 09:00
SAKARYA (AA) - Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından üretilmesi planlanan Milli Elektrikli Tren Seti (EMU), Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları (TSI) sertifikasına sahip olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, Milli Tren Projesi kapsamında Sakarya’da üretilecek olan Milli EMU’nun şehre çok önemli bir değer katacağı ifade edildi.

Ziyarette konuşan Kocaarslan, tüm paydaşlarıyla Sakarya’nın ve ülkenin kazanması için çalışacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tamamlandığında milli gururumuz olacak, çalışmaları devam eden Milli Tren Projesi kapsamında yer alan Milli EMU Projesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde kurumumuz tarafından yürütülüyor. Bu kapsamda üretilecek tren vagonlarının, vagon gövdesi, iç aksesuarları ve bojisi dahil ilk tasarım projelerini hazırladık. Klima, fren, kapı, koltuk sistemleri, tekerlek takımları gibi ana komponentlerin teknik şartnamelerini hazırlayarak ihale süreçlerini başlattık. Üreteceğimiz tren setleri TSI sertifikalı olacak. Şu anda fabrikamız içerisinde Milli Tren üretimi için Alüminyum Gövde Üretim Atölyesi’ni kuruyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde trenimizi üretmeye başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi ve tüm paydaşlarımızla beraber Sakarya’nın ve ülkemizin kazanması için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz."

Başkan Toçoğlu da ziyarette millileşme atağı çerçevesinde TÜVASAŞ’ın Sakarya ekonomisine değer katan önemli bir kurum olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yıllarca şehrimizin yüz akı olmuş kurumumuz, teknolojik gelişmelere ve yeniliğe her zaman açık olduğunu gösteriyor. Kendisini sürekli olarak gelişen teknoloji ile birlikte yeniliyor. Ülkemiz şu anda her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da büyük atılımlar içerisinde. Demir yolları bu noktada en büyük atılımların yapıldığı alanlardan. Ayrıca teknolojinin her alanında bir millileşme atağı içerisindeyiz. TÜVASAŞ ise Milli Tren Projesi kapsamında yer alan Milli EMU trenlerinin üretim merkezi olacak. Ülkemiz tarafından, kendi insanımızın bilgisi ve emeği ile üretilecek trenler hem ülkemizde hem dünyanın dört bir yanında raylarda olacak. Bu treni üretebilmek için hem proje ile ilgili hem de fabrikada oluşturulacak üretim alanları ile ilgili çalışmalar gerçekleştiren herkesi ve sayın Kocaarslan’ı tebrik ediyorum."




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler