SON DAKİKA

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, öğrencilerle buluştu

19 Ocak 2017, Perşembe - 09:45
YOZGAT (AA) - Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli güreşçi Rıza Kayaalp, Yozgat’ta lise öğrencileriyle söyleşide buluştu.

Rıza Kayaalp, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği söyleşide, başarı hikayesini anlattı.

Söyleşinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan milli güreşçi, başarılı bir sporcu olarak her zaman yaptığı gibi bugün de öğrenci kardeşleriyle bir araya geldiğini belirtti.

Lise öğretmeninin davetine icabet ettiğini aktaran Rıza Kayaalp, kazandığı başarıları, geçtiği yolları ve bu yollardan geçerken neler yaşadıklarını öğrencilere anlatıp, örnek olmak istediğini vurguladı.

Öğrencilerin arasında hedef koymayanlar için bir yol gösterici olmayı istediğini dile getiren milli güreşçi, şunları kaydetti:

"Hayatın hızlı geçtiğini, ileride başarılı bir insan olabilmelerini, anasına, babasına, vatanına karşı iyi bir birey olabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Davet nereden gelirse gelsin kardeşlerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bizim için bir nevi sosyal sorumluluk projesi. Bunun karşılığında inanın, ister özel üniversite ister özel okul olsun köy okuluna nasıl gidiyorsak oralara da aynı şekilde gidiyoruz. Hiçbir şekilde bir talebimiz olmuyor. Sadece bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüp, o yönde hareket ediyoruz. Ben mutluyum. Güreş hayatım devam ettiği sürece hem başarı kazanmaya çalışacağız hem de gençlerimize örnek olabilmek için yolumuza devam edeceğiz. "

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin resim öğretmeni ve Rıza Kayaalp’in eski öğretmenlerinden Nalan Aşıcı da Rıza’nın okuldayken derslerinde başarılı olduğunu dile getirerek, "Beyefendi, çalışkan, saygılı ve yalan söylemeyen öğrencilerimizdendi. Bir öğretmen için en güzel miras. Şu an kendimi dünyanın en zengin insanı hissediyorum. Rıza’nın başarılarından dolayı da çok mutluyum." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler