SON DAKİKA

Milli yüzücü Ekaterina Avramova’ya sözlü saldırı

31 Temmuz 2016, Pazar - 07:42
ANKARA (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları’na katılacak Yüzme Milli Takımı kafilesinde yer alan Ekaterina Avramova, kamp yaptığı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Volley Otel’de, otel sorumlusu Zihni Zeren tarafından sözlü saldırıya maruz kaldı.

Türkiye Yüzme Federasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Galatasaray Kulübünde forma giyen ve 2016 Rio Olimpiyatları’na katılacak Bulgar asıllı milli yüzücü, İstanbul’da kampta bulunduğu TVF Volley Otel’de, basın mensuplarına röportaj verdiği sırada, otel sorumlusu Zihni Zeren tarafından sözlü saldırıya uğradı.

Küfür, hakaret, tehdit ve ırkçı söylemlerin yer aldığı belirtilen saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu, ayrıca TVF’ye, söz konusu personelin ceza alması konusunda yazı gönderildi.

Türkiye Yüzme Federasyonu, internet sitesinde saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı. Mesajda, "Sporcuya yönelik spor ve ahlak kurallarıyla bağdaşmayacak hareket ve söylemlerde bulunulmasının şiddetle kınandığı ve konu hakkında her türlü yasal ve sportif işlemlerin takipçisi olunacağı." kaydedildi.

Zihni Zeren’in kızı Halime Zülal Zeren’in de milli yüzücü olduğu ve Ekaterina’nın branşı olan kadınlar 200 metre sırtüstünde yüzdüğü öğrenildi.

Öte yandan Zihni Zeren, mesaj yayımlayarak, Yüzme Federasyonu ve Ekaterina’dan özür diledi.

Zeren mesajında, "28 Temmuz 2016 Perşembe günü, İstanbul Volley Hotel’in önünde gerçeklemiş olan sözlü sataşma nedeniyle Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan milli yüzücümüz Ekaterina Avramova ve Yüzme Federasyonu’ndan özür dilerim. Yaşanan olay önceden tasarlanmış bir eylem değildir. Bir anlık sinirle yaşanan talihsiz olaydan dolayı üzgünlüğümü ve pişmanlığımı ifade eder, milli sporcumuza katılacağı Rio Olimpiyatları’nda başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler