SON DAKİKA

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan:

09 Ocak 2016, C.tesi - 16:11
NEVŞEHİR (AA) - Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankara’da ve diğer temsilciliklerimizin değerlerini ön plana çıkaracak bütün alanlarda işbirliği ve diyalog içerisinde sorunları anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir otelde düzenlenen bölge toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Candan, Kapadokya bölgesinin tarihsel ve kültürel alanda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Kapadokya’da doğayı bozacak her türlü adım ve yapılaşma süreçlerini yakından takip ettiklerini kaydetti.

Uçhisar beldesindeki bir otelin tarihi dokuya zarara verdiği gerekçesiyle açılan dava sürecine de değinen Candan, "Şuanda davalarımız devam ediyor. Yürütmeyi durdurma kararı aldırdığımız davalar var. Kapadokya’nın dokusunun bozulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Yapıların inşaatı sürecinde yaşanan sorunları işbirliği içerisinde çözmeye çalıştıklarını savunan Candan, "Ankara’da ve diğer temsilciliklerimizin değerlerini ön plana çıkaracak bütün alanlarda işbirliği ve diyalog içerisinde sorunları anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Tarım arazilerinin tehlike altında olduğunu ileri süren Candan "Bütün tarım arazileri yapılaşma tehdidi altında" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler