SON DAKİKA

“Mini mini birler“den askerlere moral mektubu

24 Mart 2017, Cuma - 09:20
KİLİS (AA) - RIDVAN KORKULUTAŞ - Kilis’te Yunus Emre İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab bölgesinde mücadele eden Mehmetçik’e moral vermek için yazdıkları mektup ve şiirleri gönderdi.

Yunus Emre İlkokulu 1-C sınıfı öğrencileri, geçen yıl terör örgütü DEAŞ’a karşı verilen mücadeleyle Kilis’e atılan roket mermilerini engelleyen askerlere minnet duygularını kaleme aldı.

Okuma ve yazmayı yeni öğrenen çocuklar, Türk bayrağı ve kalp resimleriyle süsledikleri mektupları, şiirleri ve yiyecek kolilerini, müdürleri Mustafa Vurur ile sınır ötesindeki Mehmetçik’e gönderilmek üzere İl Jandarma Komutanlığına teslim etti.

- "Bizi o hainlerden kurtaracağınızı biliyordum"

Öğrencilerden Musap Kerim Almaz, yazdığı duygu dolu mektubunda Türk askerleri sayesinde rahat şekilde okula gidebildiğini ve yaşamını sürdürebildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Geçen yıl çok sıkıntılar yaşadık. Düşmanlar bize bomba atıyordu. Hissediyordum sizin geleceğinizi ve bizi o hainlerden kurtaracağınızı. Korkmuyordum. Okula gidebiliyorsam, ders çalışabiliyorsam ve rahat uyuyabiliyorsam, hepsi sizin sayenizde. O yüzden muhteşemsiniz ve kahramansınız. Sizi çok seviyorum. Ellerinizden öpüyorum. Hakkınızı helal edin. Şehit aileleri de hakkını helal etsin. Allah her daim sizleri korusun. Sizler var oldukça bu bayrak asla inmeyecek, ezanlar susmayacak ve vatan sağ kalacak. Ne mutlu vatan askerlerine."

Mehmetçikler için şiir yazan Elif Demir de Türk askerlerini çok sevdiklerini ve onlar için dua ettiklerini söyledi.

Demir, askerler için yazdığı kısa şiirinde "Mehmedim soğuk nedir demeden göğüs gerdin bize/Minnettarız sizlere, aslan Mehmetçik" dizelerini kaleme aldı.

Diğer öğrenciler de duygu yüklü mektuplarında askerlere minnetlerini anlattı.

- "Kilis rahat bir nefes aldı"

Yunus Emre İlkokulu Müdürü Mustafa Vurur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kentteki olaylar nedeniyle birtakım sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Bu sorunların Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde bertaraf edildiğini vurgulayan Vurur, harekatın başlamasıyla eğitim faaliyetlerinin de rahat bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Huzur ortamını sağladıkları için Kilis halkının Türk askerlerine minnettar olduğunu dile getiren Vurur, bu kapsamda 1. sınıf öğrencilerinin böyle bir etkinlik düzenlediğini ifade etti. Vurur, şöyle konuştu:

"Geçen yıl şehrimizde olumsuz şartlar nedeniyle eğitim öğretim anlamında zor günler geçirdik. Elhamdülillah Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde Kilis rahat bir nefes aldı. Eğitim öğretimimiz çok güzel bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımız, bir minnet duygusu olarak ordumuza ve devletimize güvenlerini ve takdirlerini sunma anlamında mektup ve şiir yazma etkinliği düzenlediler."

Öğrencilerin yazdıkları mektup ve şiirlerle duygu ve düşüncelerini aktardıklarını belirten Vurur, şunları kaydetti:

"Öğretmenimizin de bu konudaki duyarlılığı çok önemli. Kendi içlerindeki duygularını, düşüncelerini kağıtlara döktüler ve çok güzel sonuçlar elde ettiler. Kendi aralarında organize ettikleri bir takım hediyeleri de asker ağabeylerine hazırladılar. Tabii ki ordumuzun her türlü ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanıyor. Çocuklarımız da askerlerimize küçük bir ikram olsun diye acizane bir hediye hazırladı. Rabb’im ülkemize ve kentimize tür felaketleri bir daha yaşatmasın. Allah ordumuzu muzaffer eylesin."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler