SON DAKİKA

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu revize etmesi

26 Eylül 2016, Pazartesi - 15:24
ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notuna ilişkin kararının taraflı ve ön yargılı olduğunu bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Moody’s’in söz konusu kararını değerlendirdi.

Moody’s’in, yaptığı not indirimi ile Türkiye’nin ’yatırım yapılabilir ülke’ statüsünü değiştirmesini taraflı ve ön yargılı bir karar olarak değerlendiren Palandöken, Türkiye ekonomisinin kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi kararlarından etkilenmeyecek kadar sağlam temeller üzerine oturtulduğunu ifade etti.

Palandöken, Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde duracak üretim kapasitesine sahip olduğunu vurgulayarak, pozitif büyümenin 27 çeyrektir kesintisiz devam ettiğine dikkati çekti.

Türkiye’nin, reformlar konusunda da kararlı ve devamlılığı olan bir ülke olduğunu kaydeden Palandöken, "Avrupa’da memur maaşlarını ödeyemeyen ülkelerin notlarında indirim yapmayanlar, bize gelince taraflı ve ön yargılı olarak acele kararlarla ülkemizi yıpratmaya çalışıyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları yazmış oldukları ısmarlama raporlarla kendi bağımsızlıklarını ve güvenirliklerini kaybetmektedir. Dün yanıldıkları gibi bugünde yanılıyorlar. Rapordan etkilenip yatırım yapmayanların kendileri kaybedeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler