SON DAKİKA

MSKÜ’de mezuniyet heyecanı

26 Mayıs 2016, Perşembe - 07:27
MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) mezun olan 6 bin öğrenci için tören düzenlendi.

MSKÜ Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen, 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni, öğrencilerin selamlama yürüyüşüyle başladı.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmişlik düzeyini, uluslararası saygınlığını ve toplumun refah düzeyini yükseltmek için gerekli olan insan kaynağını yetiştiren en önemli kurumların üniversiteler olduğunu söyledi.

Üniversitelerin kendi iç dünyalarına kapanarak etkin bir eğitim öğretim, araştırma ve geliştirme ortamı oluşturamayacaklarını belirten Harmandar, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, geniş bir görüş alanına sahip, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, bilgiyi geliştirerek, çoğaltarak paylaşan uluslararası düzeyde bir üniversitedir." dedi.

Dört yıl önce Muğla’ya adım atan öğrencilerin bugün mezuniyetlerini yaşadıklarını ifade eden Harmandar, "Onlar, bugün geleceğe güvenle bakan, pırıl pırıl gözleriyle, gülümseyen mutlu yüzleriyle, başarılarının karşılığı diplomalarını almak ve yeni bir hayata ’merhaba’ demek üzere karşımızdalar. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı sonunda ülkemize 6 bin yeni mezun kazandırdığımız için sevinçli ve gururluyuz." diye konuştu.

Harmandar’ın konuşmasının ardından, Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu ile İl Garnizon ve Jandarma Komutan Vekili Selahattin Özenli tarafından, eğitim gördükleri fakültelerde, yüksekokullarda birinci, ikinci ve üçüncü olanlara diploma ve hediyeleri verildi.

Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler