SON DAKİKA

“Müslüman sığınmacılar Danimarka’ya alınmasın“

30 Temmuz 2016, C.tesi - 18:32
KOPENHAG (AA) - Sığınmacıların para ve değerli eşyalarına el konulan Danimarka’da, Müslüman sığınmacıların ülkeye girişinin yasaklanması istendi.

Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Danimarka Halk Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Soren Espersen, Berlingske gazetesine verdiği demeçte, Avrupa’daki son saldırılarla ilgili Müslümanları suçladı. Danimarka’nın bir "mühlete" ihtiyaç duyduğunu kaydeden Espersen, Müslüman sığınmacıların ülkeye girmelerinin 6 yıllığına yasaklanması gerektiğini söyledi.

Espersen, haber ajansı Ritzau’ya yaptığı açıklamada ise, "Bu, terörizm tehdidinin Müslüman toplumdan yayıldığının tanınmasıdır. Ancak, ’Tüm Müslümanlar teröristtir’ anlamına da gelmiyor." dedi.

Danimarka Halk Partisi Genel Başkanı Kristian Thulesen Dahl ise sığınmacıların din eksenli ayrımcılığa tabi tutulmasına karşı olduklarını söyledi.

Partinin Sözcüsü Martin Henriksen de, özellikle Müslüman sığınmacıları hedef alan bir kanun istemediklerini ifade ederek, "Sığınmacılara dönük baskı din temelli olmamalı." dedi.

Henriksen, "Sığınmacı girişini tamamen durdurabilirsek çok çok iyi olur. Sığınmacı sayısını mümkün olduğunca sıfıra yaklaştırmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Geçen sene yapılan seçimlerin ardından ülkenin ikinci büyük partisi olan Danimarka Halk Partisi, tek parti hükümetini de destekliyor.

5,5 milyon nüfuslu Danimarka’ya geçen sene çoğunluğu Suriye, Irak ve Afganistan’dan olmak üzere 21 bin sığınmacı giriş yaptı. Ülkede, sbu yıl başında sığınmacıların 10 bin Danimarka Kronu’nu (4500 TL) aşan para ve değerli eşyaya el konulmasına karar verilmişti. Bu uygulama, uluslararası toplumun büyük tepkisini çekmiş olsa da hükümet geri adım atmamıştı.

Danimarka, Schengen’i askıya alarak ocak ayında Almanya sınırında kontrollere başlamıştı. Uygulama 12 Kasım’a kadar devam edecek.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler