SON DAKİKA

Muş’ta çocuklar “Oyun Karavanı“ ile buluştu

18 Kasım 2017, C.tesi - 16:40
MUŞ (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Oyun Karavanı Projesi" kapsamında Muş’ta bulunan karavan, bugün de çocuklarla buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen proje kapsamında Muş’a gelen karavan, çocukların ilgi odağı oldu.

Muş Belediyesi otoparkında kurulan oyun karavanında palyaçoların yüzlerini boyadığı çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme ve mendil kapmaca gibi oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.

Aileleriyle şarkı söyleyen ve kendilerine çeşitli hediyeler verilen çocuklar, unutamayacakları bir gün geçirdi.

Diyarbakır’dan yola çıkarak 6 il dolaşan karavan, buradan Bingöl ve Tunceli’ye gidecek.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Organizatörü Koray Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunu Türkiye’nin en neşeli projesi olarak nitelendiklerini söyledi.

Projenin çok güzel olduğunu ve çocukları eğlendirmek için yola çıktıklarını ifade eden Akdeniz, şöyle konuştu:

"Amacımız çocuklarımızı tablet ve bilgisayarlardan uzak tutup, onlara geleneksel sokak oyunlarını öğretmek. Bir sonraki durağımız Bingöl. Ondan sonraki hedefimiz Türkiye’nin 81 ilini dolaşıp çocuklarımız eğlendirmek ve oynatmak. Muş’ta 2 günde yaklaşık bin çocuğumuzu oynattık. Gittiğimiz yerlerde çok güzel anılar ve mutluluk bırakıyoruz."

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Eğitmeni Aslı Öztürk ise projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ekiple çocukları eğlendirdiklerini dile getirdi.

Öztürk, "Öncelikle farklı şehirlerde farklı yaşam tarzlarına ait çocukları gördük. Çocukların yaşına ve psikolojisine inmeye çalışıyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu da iyi bir iş yaptığımızı gösteriyor. En büyük hedefimiz daha çok çocuğa ulaşmak. Bunun için buradayız." diye konuştu.

Çocuklardan Ahmet Azad Mutlu da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Oyun karavanının buraya gelmesine çok sevindim. Tablet ve bilgisayar bağımlılık yapmıştı. Dışarıya çıkamıyorduk. Bu proje sayesinde dışarıya çıktık." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler