SON DAKİKA

Obezite hastası kadın sağlığına kavuşmak istiyor

27 Ekim 2016, Perşembe - 03:27
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş’ta yaşayan 44 yaşındaki şeker hastası Emine Karabulut, aşırı kiloları yüzünden zor günler geçiriyor.

Evli ve 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı kiloları nedeniyle tek başına hiçbir ihtiyacını karşılayamaz hale geldiğini anlattı. Aşırı kilolarının yanı sıra şeker hastası da olduğunu belirten Karabulut, geçen yıl sol bacağını kaybettiğini belirtti.

Tüm ihtiyaçlarını eşi Naif Karabulut’un karşıladığını ifade eden obezite hastası Karabulut, bir an önce kilolarından kurtulup sağlığına kavuşmak istediğini dile getirdi.

Karabulut, daha önce de kilolu biri olduğunu ancak 6 ay önce ailevi nedenlerden dolayı sinir bozukluğu sonucu aşırı kilo alarak 300 kiloya kadar çıktığını söyledi.

Aşırı kiloları nedeniyle yaşamındaki pek çok konuda sıkıntılar yaşadığını belirten Karabulut, "Aşırı kilolarım ve şeker hastalığım yüzünden 2015 yılında bir ayağımı da kaybettim. 31 senelik eşimin sayesinde yaşamaya çalışıyorum. Tüm ihtiyaçlarımı eşimin yardımları ile yapıyorum. Banyo ihtiyacım olduğunda eskiden akrabalarımız gelirdi, şimdilerde onlarda gelmiyor." diye konuştu.

- "Ambulansa binmeme inşaat işçileri yardım ediyor"

Kiloları nedeniyle hastaneye giderken bile zorluklar yaşadığını anlatan Karabulut, "Hastaneye gideceğim zaman evimizin yakınındaki inşaattan işçileri çağırıyoruz ve onların yardımıyla ambulansa binebiliyorum. Bakıcılar da durmuyor. Gelen bakıcıların psikolojileri bozuluyor. Tedavi olmak ve bir de yatalak hastalar için kullanılan yatak istiyorum." dedi.

- "10 kişi olmazsa eşimi kaldıramıyoruz"

Emine Karabulut’un eşi Naif Karabulut ise eşinin tedavisinin yapılmasını istedi.

Aşırı kiloları yüzünden eşinin yatakta dönemediğini belirten Karabulut, "Eşimi bir yere götürmek istediğimizde en az 10 kişinin yardımına ihtiyaç duyuyorum. 10 kişi olmazsa eşimi kaldıramıyoruz. Tüm ihtiyaçlarını ben yapmaya çalışıyorum. Daha önce iki kez yataktan düştü. Hastanelerde kullanılan yataklardan olursa en azından onunla rahat yatabiliyor." ifadelerini kullandı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler