SON DAKİKA

“Okan Üniversitesi 8. Gaziantep Zirvesi“

29 Nisan 2016, Cuma - 02:51
İSTANBUL (AA) - Okan Üniversitesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen "Okan Üniversitesi 8. Gaziantep Zirvesi"nde sığınmacılar konusu ele alındı.

Tuzla yerleşkesinde düzenlenen ve oturum başkanlığını Yazar Ahmet Ümit’in yaptığı zirvede, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır, Gazeteci Yazar Mete Çubukçu ve Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Alemdar konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın yanı sıra üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Rektör Prof. Dr. Şule Kut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kut, zirvenin konusunun "Gaziantep ve mülteci sorunu" olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Gaziantep zirvelerini yaptığımız zaman Gaziantepli dostlarımızı bir araya getiriyoruz, bunun da mimarı Bekir Okan. Ama her bir araya gelişimizde Türkiye’nin meselelerine değinecek bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu sene de mülteci sorununa değinmek istedik. Gaziantep’in bu mülteci sorunuyla, mültecilerinin sorunuyla nasıl başa çıkmaya çalıştığını, bu konuda örnek bir kent olup olmadığını yetkili ağızlardan dinleyelim istedik."

Vali Yerlikaya ise 6,5 milyon Suriyelinin ülkelerinin dışında yaşamaya çalıştığını belirterek, "Bunun en büyük kısmı, 2,7 milyonla bizde." dedi.

Öncüpınar’daki 180 bin kişiyle birlikte sayının 3 milyona çıktığını dile getiren Yerlikaya, "Sayı olarak dünyada birinciyiz. Çok zor bir durum. Bizler açısından zor, onlar açısından zor. Allah kimseyi vatansız, topraksız bırakmasın. Bunu her zaman kalben inanarak söylüyoruz ama bu duruma düşen komşularımızı da devletimiz, hükümetimiz bu şekilde bir politikayla kabul etti." diye konuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler